Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papina-poruka

Papa: Iskorijeniti situacije koje štite one koji zlostavljaju

U poruci sudionicima III. latinskoameričkog kongresa koji se od utorka, 12. do četvrtka, 14. ožujka 2024. održava u glavnom gradu Republike Paname, papa Franjo se osvrnuo na susret s izaslanstvom Latinskoameričkoga vijeća Centra za istraživanje i formaciju za zaštitu maloljetnika, održan 25. rujna u Vatikanu, izvijestio je Vatican News.

Poruka pape Franje sudionicima studija „Socijalna ontologija Tome Akvinskog i prirodno pravo u perspektivi. Uvidi za i iz društvenih znanosti“

U prigodi 750. obljetnice smrti svetog Tome Akvinskog u opatiji Fossanova 7. ožujka otvoren je dvodnevni studij s temom „Socijalna ontologija Tome Akvinskog i prirodno pravo u perspektivi. Uvidi za i iz društvenih znanosti“. Studij će završiti 8. ožujka misom koju će predvoditi kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, u kompleksu opatije u regiji Priverno, gdje je Anđeoski Doktor umro 7. ožujka 1274. Sudionicima studija papa Franjo uputio je poruku čiji prijevod u cijelosti donosimo u nastavku.

Papa Franjo uputio poruku organizacijama za pomoć Crkvi u Latinskoj Americi

Sveti otac Franjo uputio je u utorak 5. ožujka 2024. poruku predsjedniku Papinskog povjerenstva za Latinsku Ameriku kardinalu Robertu Prevostu i sudionicima susreta ustanova i organizacija za pomoć Crkvi u Latinskoj Americi, koji se održava od 4. do 8. ožujka u Bogoti u Kolumbiji, prenosi Vatican News.

Papina poruka za Svjetski dan bolesnika 2024.

Donosimo u cijelosti prijevod Papine poruke za XXXII. Svjetski dan bolesnika koji se slavi na spomen Blažene Djevice Marije Lurdske, 11. veljače 2024., na temu »Nije dobro da čovjek bude sam«. Liječiti bolesne liječeći odnose".

Međunarodno udruženje egzorcista izabralo novo vodstvo

Međunarodno udruženje egzorcista izabralo je novo vodstvo na 14. međunarodnom skupu održanom od 25. do 30. rujna 2023. u Kući duhovnosti „Fraterna Domus“ u Sacrofanu, prigodom kojeg im je poruku poslao i papa Franjo, izvijestila je Agencija SIR.

1 2 3 7