Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papina-poruka

Govoriti srcem. »Istinujući u ljubavi« (Ef 4,15)

Objavljujemo u cijelosti Poruku pape Franje za 57. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija koji se, u mnogim zemljama, slavi 21. svibnja 2023. na temu "Govoriti srcem. 'Istinujući u ljubavi' (Ef 4, 15)".

Objavljena Papina poruka za 57. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija

“Istinujući u ljubavi” (Ef 4, 15) tema je Poruka pape Franje za 57. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija koja je već tradicionalno objavljena na spomendan svetog Franje Saleškog 24. siječnja. Moramo odbaciti svaku retoriku koja potiče na rat, kao i svaku vrstu propagande koja manipulira istinom iskrivljujući je u ideološke svrhe. Umjesto toga treba promicati komunikaciju na svim razinama, što će pomoći stvaranju uvjeta za rješavanje sporova među narodima, piše Papa.

Papa Franjo blagoslovio sudionike Hoda za život u SAD-u

Papa Franjo uputio je poruku sudionicima Hoda za život u Sjedinjenim Američkim Državama koja je pročitana 19. siječnja na Nacionalnom molitvenom bdjenju za život u bazilici Nacionalnog svetišta Bezgrešnog začeća u Washingtonu, D.C., prenosi Vatican News.

Papa Franjo: Više dostojanstva radu pomoraca

Povodom 25. svjetskog kongresa Apostolata mora – Stella Maris, koji se od 2. do 5. listopada održava u Glasgowu u Škotskoj, papa Franjo uputio je poruku sudionicima, prenosi Vatican News.

Papa Franjo: Dosta je špekulacija hranom; hrane treba biti za svakoga

U povodu Međunarodnoga dana svjesnosti gubitka i bacanja hrane, koji se obilježava 29. rujna, papa Franjo poslao je poruku generalnom direktoru Organizacije Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu (FAO) Quu Dongyuu, u kojoj upozorava na nedostatak društvene pravednosti zbog koje oko trećina svjetskoga stanovništva nema dovoljno hrane, izvijestio je Vatican News.

Papa uputio poruku sudionicima 72. Nacionalnog liturgijskog tjedna

Sveti otac Franjo uputio je preko državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina poruku sudionicima 72. Nacionalnog liturgijskog tjedna koji se održava od 22. do 25. kolovoza 2022. u Salernu u Italiji o temi „Službe u službi sinodalnosti“.

Papa: Misionariti znači dati najbolje od sebe i Božjih darova

Papa Franjo uputio je 10. kolovoza videoporuku sudionicima misije solidarnosti argentinske Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije među siromasima domorodačke zajednice Wichi, u planinama na granici između Bolivije i Paragvaja, prenosi Vatican News.

1 2 3 4