Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papino-pismo

Pismo pape Franje o 300. obljetnici početka pontifikata pape Benedikta XIII.

Božji sluga papa Benedikt XIII. sa pontifikatom je započeo 29. svibnja 1724. godine, a posebno ga se sjećaju u njegovom rodnom gradu Gravini. Stoga je o ovoj obljetnici papa Franjo uputio pismo mons. Giuseppeu Russou, biskupu Altmure-Gravine-Acquavive delle Fonti. Pismo je objavljeno na stranicama Dikasterija za kauze svetaca, a u nastavku donosimo cjelovit prijevod pisma.

Papa uputio mladeži pismo uz novo izdanje Youcata

Papa Franjo uputio je mladeži pismo „Lozinka radosti“ uz novo izdanje Youcata – Katekizma Katoličke Crkve za mladež, objavljeno u talijanskom listu La Stampa u ponedjeljak 22. siječnja 2024., prenosi Vatican News.

Komentar pisma svetog oca Franje i pisama sv. Pavla VI. o odreknuću od papinske službe

Glavni urednik vatikanskih medija Andrea Tornielli se u komentaru za Vatican News, u subotu 18. prosinca 2022., osvrnuo na nedavnu objavu svetog oca Franje da je pripremio pismo s odricanjem od papinske službe u slučaju ozbiljne bolesti koja bi ga spriječila u njezinom obnašanju, podsjećajući da je isto učinio papa Pavao VI. 1965. godine.

Pismo pape Franje sudionicima 11. Susreta hrvatske katoličke mladeži

Na početku misnoga slavlja Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru u subotu, 17. rujna apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua pročitao je pismo koje je sudionicima susreta uputio papa Franjo u kojem Sveti Otac pozdravlja sve sudionike Susreta, "a posebno mlade iz svih krajeva Hrvatske, BiH i drugih dijelova svijeta a koji su se okupili u Bjelovaru kako bi zajedno slavili Gospodina".

1 2