Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papinska-misijska-djela

Papina poruka za Svjetski dan misija 2024.

Donosimo u cijelosti poruku pape Franje za 98. Svjetski dan misija koji će se slaviti 20. listopada 2024. na temu: »Pođite i pozovite sve na gozbu« (usp. Mt 22, 9).

Susret europskih ravnatelja Papinskih misijskih djela u Budimpešti

Godišnji susret europskih ravnatelja Papinskih misijskih djela (PMD), koji se ove godine održao u Budimpešti, završio je u četvrtak 8. veljače navečer euharistijskim slavljem koje je predvodio apostolski nuncij u Mađarskoj nadbiskup Michael Wallace Banach. Na susretu su sudjelovali i nacionalni ravnatelji PMD-a u Hrvatskoj i BiH s. Ivana Margarin i mons. Luka Tunjić.

Pjevači Betlehemske zvijezde posjetili HBK

Pjevači Betlehemske zvijezde iz Župe sv. Antuna Padovanskog sa zagrebačkog Svetog Duha pod vodstvom s. Ivanke Darojković i iz Župe sv. Petra apostola, Zagreb - Vlaška pod vodstvom s. Ljubice Bosilj posjetili su 5. siječnja djelatnike ureda i ustanova Hrvatske biskupske konferencije.

Centar za duhovnost i kulturu „Ignacije“ obilježio Međunarodni dan volontera

Centar za duhovnost i kulturu „Ignacije“, u suradnji s Volonterskim centrom „Zagreb“ i Nacionalnom upravom Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, u povodu Međunarodnog dana volontera, u ponedjeljak 4. prosinca 2023., organizirao je panel-raspravu „Volontiranje bez granica: stranac nam treba biti bližnji“ te izložbu predmeta i fotografija iz misija.

Održan prvi „Misijski laboratorij“ u Zagrebu

„Misijski laboratorij“ – projekt Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj održan je u četvrtak, 26. listopada 2023. u Župi svete Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu na Međunarodni dan međusobnog pomaganja, izvijestila su Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj.

Misijska akademija upriličena u šalatskom sjemeništu

Misijska akademija u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu održana je u subotu 21. listopada 2023., dan uoči Misijske nedjelje, u organizaciji Ravnateljstva Papinskih misijskih djela u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Prvi Misijski laboratorij

U povodu Svjetskog dana misija, u četvrtak 26. listopada, Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj organizira u Zagrebu prvi Misijski laboratorij.

1 2 3 7