Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papinska-misijska-djela

Održana opća skupština Papinskih misijskih djela

Na digitalnoj platformi 12. lipnja održana je opća skupština Papinskih misijskih djela koja je okupila više od 100 nacionalnih ravnatelja, na čelu s prefektom Kongregacije za evangelizaciju naroda kardinalom Luisom Antoniom Tagleom i predsjednikom PMD-a nadbiskupom Giampietrom Dal Tosom, objavila je agencija Fides a prenijela Nedjelja.

Započela Godišnja skupština Papinskih misijskih djela

Misom u župi sv. Stjepana I. u Starom Gradu započela je 9. ožujka godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela Hrvatske. Misno slavlje predvodio je predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za misije krčki biskup Ivica Petanjak u zajedništvu s hvarskim biskupom Petrom Palićem, nacionalnim ravnateljem Papinskih misijskih djela Hrvatske vlč. Antunom Štefanom i biskupijskim ravnateljima Papinskih misijskih djela iz većine hrvatskih nad/biskupija.

Godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela

U organizaciji Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i Hvarske biskupije od 9. do 12. ožujka u Dominikanskom samostanu sv. Petra mučenika u Starom Gradu održat će se godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj.

Počinje Izvanredni misijski mjesec listopad 2019.

Ovogodišnji listopad papa Franjo proglasio je Izvanrednim mjesecom misija u povodu 100. obljetnice apostolskog pisma „Maximum illud“ kojim je 1919. godine papa Benedikt XV. htio dati novi poticaj za misijsku djelatnost Crkve i u kojoj je definirao principe i prioritete katoličkih misija ad gentes za razdoblje koje traje sve do danas.

Započela Opća skupština Papinskih misijskih djela

U Rimu se od 27. svibnja do 1. lipnja održava Opća skupština Papinskih misijskih djela na kojoj sudjeluju ravnatelji PMD iz cijeloga svijeta. Hrvatsku predstavlja nacionalni ravnatelj PMD vlč. Antun Štefan, a Bosnu i Hercegovinu nacionalni ravnatelj PMD mons. Luka Tunjić.

Posjet ravnatelja Papinskih misijskih djela župi Prelog

U organizaciji Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i Varaždinske biskupije od 11. do 14. ožujka u pastoralnom centru u Ludbregu održava se godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj. Drugoga dana održavanja toga događaja, sudionici skupštine posjetili su pet župa Varaždinske biskupije, među kojima i župu sv. Jakoba ap. st. u Prelogu.

1 2