Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papinski-hrvatski-zavod-sv-jeronima-u-rimu

Izlet Zavoda sv. Jeronima na Montevergine i u Avellino

Svećenici studenti i poglavari, redovnice i djelatnice te nekoliko suradnika Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu u subotu 27. travnja bili su na jednodnevnom izletu i hodočašću u Svetištu Montevergine, u talijanskoj pokrajini Kampaniji i gradu Avellinu smještenom u podnožju svetišta, izvijestili su iz Zavoda.

Don Marko Đurin: Svećenici su uvijek ljudi svoga vremena

Rektor Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu don Marko Đurin u intervju za Vatican News govori o Zavodu i crkvi sv. Jeronima kao „velikom blagu“ i „mjestu susreta i okupljanja vjernika“, o izazovima mladih svećenika, susretima s hodočasnicima i svojoj službi.

Blagdan sv. Nikole Tavelića proslavljen u Rimu

Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima organizirao je u nedjelju 12. studenog tradicionalnu proslavu blagdana sv. Nikole Tavelića – franjevca i mučenika – koja je ujedno jesenski susret hrvatskih rimskih studenata.

Rim: Koncert Zagrebačkog kvarteta u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima

U hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu održan je 8. listopada koncert Zagrebačkog kvarteta prigodom proslave 10. obljetnice ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju i Dana Hrvatskog Sabora. Koncert je održan u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Italiji i Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima. 

Duhovna obnova Zavoda sv. Jeronima u benediktinskoj opatiji Svete Marije u Farfi

Svećenici studenti Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu, zajedno s rektorom vlč. Markom Đurinom te časnim sestrama i djelatnicama Zavoda, održali su u subotu 22. travnja mjesečnu duhovnu obnovu u benediktinskoj opatiji Svete Marije u Farfi, srednjovjekovnom gradiću udaljenom četrdesetak kilometara od Rima. Predvoditelj duhovne obnove bio je duhovnik Zavoda p. Alan Modrić.