Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pastoralni-centar

Pepelnica u Sisku

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Čistu srijedu – Pepelnicu, 2. ožujka, u Pastoralnom centru katedralne župe u Sisku misno slavlje s obredom pepeljenja.

U Beogradu proslavljen sveti Franjo Asiški i blagoslovljen novi pastoralni centar

U ponedjeljak 4. listopada u povodu proslave svetog Franje Asiškog svečano euharistijsko slavlje u Župi sv. Ante u Beogradu predvodio je beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar, a nakon mise uslijedio je blagoslov prostorija pored crkve koji će u budućnosti služiti za okupljanje i međureligijski dijalog.

Pastoralni centar u Drvaru uskoro pod krovom

Radovi prve faze izgradnje pastoralnog centra s bogoslužnim prostorom u Župi sv. Josipa teku zacrtanom dinamikom i u planu je do početka zime zdanje staviti pod krov, izvijestili su 5. listopada iz župe Drvar.

Proslava Stepinčeva na Trnjanskoj Savici i 10. obljetnice Pastoralnog centra

Župa bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici proslavila je u nedjelju 10. listopada župnu svetkovinu, a svečanu euharistiju ispred OŠ „Jure Kaštelana“ predvodio je prijašnji župnik, u čije vrijeme je uređen Pastoralni centar i blagoslovljena kapela, vlč. Vjekoslav Jakopović, koji je sada župnik Župe sv. Mateja ap. u Dugavama.

1 2