Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: patrijarh-porfirije

Vladika Kirilo preuzeo upravljanje Eparhijom zagrebačko-ljubljanskom

Na Preobraženje Gospodnje, u subotu 19. kolovoza proslavljena je slava Sabornog hrama u Zagrebu. Liturgiju je služio srpski patrijarh Porfirije uz susluživanje episkopa buenosaireskog i južnocentralnoameričkog Kirila, koji je tom prilikom od patrijarha preuzeo upravljanje Eparhijom zagrebačko-ljubljanskom, objavljeno je na stranici Mitropolije zagrebačko-ljubljanske.

Beograd: Potpredsjednik Talijanske BK susreo se s patrijarhom Porfirijem

Potpredsjednik Talijanske biskupske konferencije i biskup biskupije Cassano all'Jonio Francesco Savino susreo se u srijedu 5. srpnja s patrijarhom Srpske pravoslavne Crkve Porfirijem. Susret koji je održan u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu obilježen je duhom kršćanskog razumijevanja, izvijestio je Tiskovni ured biskupije Cassano all’Jonio.

Kardinal Bozanić čestitao Uskrs patrijarhu Porfiriju

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je uskrsnu čestitku patrijarhu Srpske Pravoslavne Crkve gospodinu Porfiriju, izvijestio je Tiskovni ured zagrebačke nadbiskupije. Čestitku prenosimo u cijelosti.

Božić u Banjoj Luci

Najradosniji kršćanski blagdan – Božić preostali katolici Banje Luke proslavljaju mirno i radosno u svojim crkvama zajedno sa svojim svećenicima te u svojim domovima. U katedrali je polnoćku i danju misu predslavio banjolučki biskup Franjo Komarica.

Patrijarh Porfirije čestitao mons. Nemetu i izrazio zahvalnost mons. Hočevaru

Patrijarh Srpske pravoslavne Crkve Porfirije uputio je u ponedjeljak 7. studenoga čestitku mons. Ladislavu Nemetu, dosadašnjem zrenjaninskom biskupu, na njegovom imenovanju beogradskim nadbiskupom i metropolitom te pismo zahvalnosti umirovljenom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, objavljeno je na stranici Srpske pravoslavne Crkve.

1 2 3 4