Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: patrijarh-porfirije

Patrijarh Porfirije čestitao mons. Nemetu i izrazio zahvalnost mons. Hočevaru

Patrijarh Srpske pravoslavne Crkve Porfirije uputio je u ponedjeljak 7. studenoga čestitku mons. Ladislavu Nemetu, dosadašnjem zrenjaninskom biskupu, na njegovom imenovanju beogradskim nadbiskupom i metropolitom te pismo zahvalnosti umirovljenom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, objavljeno je na stranici Srpske pravoslavne Crkve.

Patrijarh Porfirije primio kardinala Kocha

Patrijarh Srpske pravoslavne Crkve Porfirije primio je 28. listopada u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu prefekta Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana i supredsjedatelja Teološke komisije za dijalog između Pravoslavne Crkve i Rimokatoličke Crkve kardinala Kurta Kocha, objavljeno je na mrežnim stranicama SPC.

Otvoreno pismo biskupa Zagrebačke metropolije patrijarhu Porfiriju

Biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine uputili su na blagdan sv. Jakova, 25. srpnja 2022. otvoreno pismo patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve gospodinu Porfiriju o neistinama glede djece u ratnim prihvatilištima u Jastrebarskom i Sisku, koje prenosimo u cijelosti.

Susret patrijarha Porfirija i nadbiskupa Vukšića

U središtu patrijaršije Srpske Pravoslavne Crkve u Beogradu u utorak 14. lipnja susreli su se patrijarh SPC-a Porfirije i vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić, izvijestila je Vrhbosanska nadbiskupija.

Uskrsna čestitka nadbiskupa Hočevara

Beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar, još uoči slavlja Uskrsa po gregorijanskom kalendaru, patrijarhu srpskom Porfiriju, a po njemu i svim svećenicima, kleru, monaštvu te svim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve, čestitao je Uskrs i sve uskrsne blagdane.

Božićna čestitka kardinala Bozanića patrijarhu Porfiriju

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 31. prosinca božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve i administratoru Eparhije zagrebačko-ljubljanske Porfiriju, i svim episkopima SPC u Hrvatskoj, koju prenosimo u cijelosti.

1 2 3