Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: patrijarh-porfirije

Susret patrijarha Porfirija i nadbiskupa Hočevara

Srpski patrijarh Porfirije primio je beogradskog nadbiskupa i metropolita Stanislava Hočevara u srijedu 14. travnja u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, izvijestila je Srpska pravoslavna Crkva.

Uskrsna čestitka patrijarha Porfirija

Patrijarh Srpske pravoslavne Crkve Porfirije, administrator Metropolije zagrebačko-ljubljanske, čestitao je svetkovinu Uskrsnuća Kristova brojnim kršćanima - katolicima, protestantima i svima koji ga slave u nedjelju 4. travnja.

Susret srpskog patrijarha Porfirija i nuncija Lingue

Srpski patrijarh Porfirije, administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske, primio je u ponedjeljak 29. ožujka u rezidenciji u Zagrebu apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgija Linguu.

Mons. Batelja o pismima bl. Alojzija Stepinca papi Piju XII.

Postulator kauze za kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca mons. prof. dr. sc. Juraj Batelja na predstavljanju svoje nove knjige „U Gospodina polažem svoje nade“ – prilozi za životopis svećenika Josipa Vranekovića, u nedjelju 21. ožujka u Krašiću, odgovorio je na navode patrijarha Srpske pravoslavne Crkve Porfirija o „duboko problematičnim mjestima“ u pismima bl. Alojzija Stepinca papi Piju XII.

Mons. Barišić o suradnji s novim patrijarhom SPC-a Porfirijem

Predsjednik Biskupske komisije Hrvatske biskupske konferencije za dijalog sa Srpskom pravoslavnom Crkvom splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u četvrtak 25. veljače telefonski je gostovao u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija, u kojoj se razgovaralo o novom ozračju suradnje dviju Crkvi nakon izbora novog patrijarha SPC-a Porfirija Perića.

1 2