Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pazin

Milosrdne sestre svetoga križa na Misi mladih u Pazinu

U petak, 8. studenoga u pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina održana je redovita mjesečna misa mladih, ovoga puta pod naslovom „Koliki je tvoj dug?". Posebni gosti na misi bile su Milosrdne sestre svetoga križa iz Đakova.

U Pazinu održano 49. hodočašće bolesnika

Na Duhovski ponedjeljak, 10. lipnja, u pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina održano je 49. tradicionalno hodočašće bolesnika. Misno slavlje predvodio je porečki i pulski biskup Dražen Kutleša u suslavlju s franjevcima domaćinima te svećenicima Pazinskoga dekanata.

Nadbiskupijski seminar za čitače, voditelje i članove biblijskih skupina

U prostorima Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu održan je u subotu 30. ožujka seminar za čitače, voditelje i članove biblijskih skupina župâ Đakovačko-osječke nadbiskupije. Seminar je počeo molitvom koju su predvodili vjeroučitelji, a potom je okupljene pozdravio nadbiskupijski povjerenik za biblijski pastoral vlč. Krešimir Bulat.

Misa mladih u Pazinu

U pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina u petak, 11. siječnja održana je još jedna Misa mladih. Kao i svaka do sada, od početka redovitog mjesečnog održavanja, i ova je Misa mladih održana pod geslom inspiriranim jednim svetopisamskim citatom, ovoga puta bilo je to „Nikome ni riječi“ (Lk, 5,14).

Pazin: Adventski susret redovnica

Redovnice na službi u Porečkoj i Pulskoj biskupiji susrele su se u subotu 15. prosinca, na adventskoj duhovnoj obnovi u pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijna. Bile su nazočne sestre iz gotovo svih redova prisutnih u biskupiji: sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog, sestre Družbe kćeri milosrđa Trećega samostanskog reda sv. Franje, istarske župske sestre, klanjateljice Krvi Kristove, sestre Milosrdnog Isusa te nedavno pristigle sestre Euharistijske zajednice službenica Srca Isusova i Marijina.

Biskup Milovan: Pozvani smo po primjeru sv. Nikole činiti djela milosrđa

Župa sv. Nikole biskupa u Pazinu proslavila je 6. prosinca nebeskog zaštitnika, a svečano večernje misno slavlje predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan. Koncelebriralo je više svećenika iz okolnih župa, franjevci iz pazinskog Franjevačkog samostana Pohođenja Marijna te župnik domaćin, pazinski dekan preč. Mladen Matika.

Proslava 60. obljetnice Državnog arhiva u Pazinu

Svečano je proslavljena 60. obljetnica osnutka Državnog arhiva u Pazinu u petak, 19. listopada. Tom je prigodom, uz druge sadržaje, predstavljeno 25. jubilarno izdanje „Vjesnika istarskog arhiva", dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima te je simbolično pokrenuta nova internetska stranica Državnog arhiva u Pazinu.

Pazin: Kardinal Bozanić na obilježavanju 50. obljetnice mature

U utorak 16. listopada 14 đaka generacije maturanta Pazinskog sjemeništa iz 1968. godine i trojica odgojitelja okupili su se u Pazinskom kolegiju kako bi obilježili 50 godina mature. Toj generaciji pripada i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji je na okupljanje generacije u Pazin stigao iz Rima. Osim učenika na susret su došli i odgojitelji umirovljeni biskup Ivan Milovan, vlč. Nikola Radić i vlč. Rudi Koraca.

U Pazinu započeo znanstveni skup o rimskim brevijarima

Međunarodni znanstveni skup „Rimski brevijari od 13. stoljeća do Tridentinskog sabora: jezik, pismo, tekst, slika, funkcija, ustroj“ započeo je u petak 5 listopada u prostorijama Državnog arhiva u Pazinu. Skup se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović održava u organizaciji Znanstvenog centra izvrsnosti za hrvatsko glagoljaštvo, Staroslavenskog instituta, Državnog arhiva u Pazinu, Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Udruženja crkvenih arhivista iz Rima.