Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pazin

Hodočasnici pješaci krenuli iz Pazina prema Trsatu

Kao i svake godine, četvrtak uoči prve subote prije blagdana Male Gospe, po 27. put, i ove je godine u četvrtak 31. kolovoza skupina hodočasnika krenula prema Trsatu iz Pazina pješice na tradicionalno hodočašće vjernika Porečke i Pulske biskupije Majci Božjoj Trsatskoj.

U Pazinu proslavljena Gospa od Anđela

Blagdan Blažene Djevice Marije od Anđela, Porcijunkula, ili blagdan u Pazinu i pazinskome kraju od davnina poznatiji kao „Rim“, u pazinskom Samostanu Pohođenja Marijina, proslavljen je 2. kolovoza svečanim koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio porečki i pulski biskup Ivan Štironja. To je bio prvi javni nastup novog istarskog biskupa u tom samostanu u srcu Istre.

Pazin: Održano 52. hodočašće bolesnika

Na Duhovski ponedjeljak i blagdan Marije Majke Crkve, 29. svibnja u franjevačkoj crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije u Pazinu održano je tradicionalno, 52. po redu hodočašće bolesnika u organizaciji Udruge sv. Vinka.

U Pazinu otvoren „Božićni sajam knjiga"

U Domu mladih u Pazinu otvoren je u četvrtak 10. studenoga „Božićni sajam knjiga“ na kojem izlažu Josip Turčinović d.o.o. Čakavski sabor, DAPA - Državni arhiv Pazin i Muzej grada Pazina.

Slavlje u Župi sv. Lucije Pazinske

U Župi svete Lucije Pazinske, u Pazinskom dekanatu, blagdan sv. Lucije mučenice proslavljen je s dva svečana misna slavlja koja je predvodio župnik preč. Željko Zec, ravnatelj dijecezanskog Caritasa.

Prof dr. sc. Ivan Milotić: „Mons. Milanović znao je čitati znakove vremena“

U subotu, 10. i nedjelju,11. listopada, održani su, u Pazinu i u Kringi, „Dani mons. Bože Milanovića“, uz 130. obljetnicu rođenja i 40. obljetnicu smrti. U subotu, 10. listopada, održano je polaganje vijenaca na grob mons. Milanovića na pazinskom groblju „Moj mir“, a kulminacija drugoga dana bilo je predavanje o mons. Milanoviću koje je izrekao prof. dr. sc. Ivan Milotić.

1 2