Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pepelnica

Pepelnica u Sisku

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Čistu srijedu – Pepelnicu, 2. ožujka, u Pastoralnom centru katedralne župe u Sisku misno slavlje s obredom pepeljenja.

Biskup Gorski predvodio misu na Pepelnicu

Svečano misno slavlje s obredom pepeljenja predslavio je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski na Čistu srijedu, 2. ožujka u Župi sv. Petra u Zagrebu.

Pepelnica u varaždinskoj katedrali

Večernju misu na Čistu srijedu ili Pepelnicu, 2. ožujka, u varaždinskoj katedrali predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš.

Pepelnica u Poreču

Svečano misno slavlje s obredom pepeljenja, na Pepelnicu, 2. ožujka apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije nadbiskup Dražen Kutleša predslavio je u porečkoj katedrali Uznesenja Marijina.

Pepelnica u Gospiću

U katedrali Navještenja BDM u Gospiću u srijedu, 2. ožujka proslavljena je Pepelnica ili Čista srijeda kojom se ušlo u četrdesetdnevno pokorničko vrijeme – korizmu. Misu i obred pepeljenja predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Koncelebrirali su tajnik i kancelar Mišel Grgurić i župni vikar Stanko Smiljanić. Biskup je na početku pozvao na molitvu za Ukrajinu da prestane rat i uspostavi se trajni mir.

Vrijeme solidarnosti i sinodalnosti

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je na Čistu srijedu, 2. ožujka, u splitskoj prvostolnici misno slavlje s obredom pepeljanja.

1 2 3 8