Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: petanjak

Biskup Petanjak s tri tisuće Hrvata u Münchenu

Krčki biskup Ivica Petanjak slavio je u subotu 25. svibnja misu u crkvi St. Michael u centru Münchena za vrijeme koje je podijelio sakrament potvrde 222 krizmanika koji se okupljaju pri Hrvatskoj katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca. U koncelebraciji su bili svećenici franjevci iz Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, dušobrižnici župe, a okupilo se oko tri tisuće Hrvata koji žive na području ovog grada.

Merčevo u bazilici Srca Isusova u Zagrebu

Ovogodišnji blagdan bl. Ivana Merza svečano je 10. svibnja proslavljen u bazilici Srca Isusova u Zagrebu gdje se nalazi njegov grob a koju je on svakodnevno posjećivao tijekom posljednjih šest godina svoga života.

Proslava Maslinske nedjelje u Krku

Proslava Maslinske nedjelje, 14. travnja u Krku, započela je okupljanjem vjernika na trgu ispred samostana franjevaca trećoredaca gdje je biskup mons. Ivica Petanjak, uz sudjelovanje više krčkih svećenika i redovnika, predvodio obred blagoslova maslinovih grančica. Nakon blagoslova, svi su se, u svečanom ophodu gradskim ulicama, uputili u katedralu.

Susret mladih u Cresu

U subotu, 26. siječnja, župa Cres organizirala je tradicionalni susret mladih o spomendanu sv. Ivana don Bosca.

Božićno čestitanje u Krku

U srijedu, 19. prosinca u prostorima Biskupskog ordinarijata u Krku, upriličeno je tradicionalno Božićno čestitanje kojem je, uz biskupa u miru mons. Valtera Župana, domaćin bio krčki biskup mons. Ivica Petanjak. Uz predstavnike svećenika, redovnika, redovnica, vjeroučitelja i crkvenih djelatnika, sudjelovali su i predstavnici civilnih vlasti te društvenog i javnog života otoka Krka.

Đakonsko ređenje dvojice franjevaca kapucina

Na prvu nedjelju došašća, 2. prosinca, u kapucinskoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi krčki biskup fra Ivica Petanjak, OFMCap za đakone je zaredio dvojicu članova Hrvatske kapucinske provincije.

Slavlje zaštitnika Porečke biskupije i Grada Poreča sv. Maura

U Poreču je u srijedu 21. studenoga svečanim koncelebriranim misnim slavljem koje je u porečkoj katedrali Uznesenja Marijina predvodio krčki biskup Ivica Petanjak, proslavljena svetkovina sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i Grada Poreča.

Biskup Petanjak: Otajstvo svetosti nalazi se u žarkoj želji susreta Boga i čovjeka

Krčki biskup Ivica Petanjak predvodio je 1. studenoga, na svetkovinu Svih svetih, koncelebrirano misno slavlje u krčkoj katedrali. U propovijedi je istaknuo su svi sveti svi oni koji su spašeni i nalaze se u Boga. Zajednička im je crta da su oni za svog zemaljskog života izabrali Isusa Krista za svoga učitelja i spasitelja, i za uzor i nadahnuće koje će osmišljavati njihov život.