Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: petar-palic

Posljednji ispraćaj don Emila Pavišića

Posljednji ispraćaj don Emila Pavišića, svećenika Hvarske biskupije, dekana Hvarskog dekanata u pet mandata i kanonika Stolnog kaptola u Hvaru, koji je preminuo u ponedjeljak 9. ožujka u Kliničkoj bolnici „Merkur“ u Zagrebu u 74. godini života i 48. godini svećeništva, održan je u četvrtak 12. ožujka u pokojnikovoj rodnoj župi Nerežišća na otoku Braču. Misu zadušnicu u prepunoj župnoj crkvi Gospe Karmelske predvodio je hvarski biskup Petar Palić.

Biskup Palić u Newcastleu

Po dolasku u Australiju u petak, 8. studenoga, biskup hvarski i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije mons. dr. Petar Palić uputio se u pratnji nacionalnog ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislava Markića i voditelja Hrvatskog katoličkog centra u sydneyskom Blacktownu fra Josipa Kešine u posjet Hrvatskom katoličkom centru Newcastle, koji vodi nestor Hrvatske inozemne pastve 88-godišnji fra Euzebije Mak, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu.

Svečano otvorenje proslave svetkovine svetog Stjepana I., pape i mučenika, zaštitnika Hvarske biskupije i grada Hvara

Svetkovina sv. Stjepana I., pape i mučenika, zaštitnika Hvarske biskupije i grada Hvara otvorena je u utorak 1. listopada u hvarskoj katedrali svečanom Večernjom koju je predvodio hvarski biskup Petar Palić. Na svečanom otvorenju sudjelovali su i splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, dubrovački biskup Mate Uzinić, šibenski biskup Tomislav Rogić, vojni biskup u BiH Tomo Vukšić, šibenski biskup u miru Ante Ivas te provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.