Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pismo

Pismo biskupa Škvorčevića prigodom ređenja novog požeškog biskupa

O svetkovini Pedesetnice – Duhova apostolski upravitelj Požeške biskupije biskup Antun Škvorčević uputio je Pismo vjernicima Požeške biskupije pod naslovom „Primit ćete snagu Duha Svetoga i bit ćete mi svjedoci sve do kraja zemlje“. U nastavku prenosimo pismo u cijelosti.

Pismo pape Franje župnicima cijelog svijeta

U nastavku objavljujemo cjeloviti prijevod pisma koje je papa Franjo 2. svibnja, na kraju Međunarodnog susreta „Župnici za sinodu“, uputio župnicima sudionicima susreta kao i svim župnicima diljem svijeta.

Biskup Georg Bätzing: Biskupsku službu želimo ojačati, ne oslabiti

Predsjednik Njemačke biskupske konferencije limburški biskup Georg Bätzing je u ponedjeljak 19. veljače u Augsburgu komentirao pismo iz Vatikana u kojem je njemačkim biskupima iskazana zabrinutost zbog osnivanja Sinodalnog odbora u Njemačkoj, izvijestio je Vatican News.

Razgovarali predsjedavajući biskupi Njemačke i Poljske biskupske konferencije

Nakon pisma predsjedavajućeg Njemačke biskupske konferencije (DBK), biskupa Georga Bätzinga, upućenog poljskom nadbiskupu Stanisławu Gądeckom, dvojica predsjednika biskupskih konferencija su „iskreno govorila o iritacijama koje su se pojavile“, rekao je biskup Bätzing Katoličkoj novinskoj agenciji (KNA) u Bonnu u utorak, 28. studenog 2023., izvijestio je Vatican News.

1 2 3 11