Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pismo

Papa zahvalio na pastoralu za osobe oboljele od AIDS-a

Sveti Otac Franjo ujedno prenio svoj blagoslov članu uredništva isusovačkog časopisa "America" Michaelu J. O’Loughlinu koji je papi Franji poslao knjigu u kojoj je opisao rad i razgovore s redovnicama, svećenicima i drugim katolicima koje se brinu za osobe s virusom humane imunodeficijencije (HIV), izvještava hrvatska redakcija Vatican Newsa u srijedu 17. studenoga.

Papa Franjo uputio pismo katolicima u Škotskoj povodom COP 26

Sveti Otac Franjo uputio je 9. studenoga pismo katoličkim vjernicima u Škotskoj, u kojem moli za mudrost i snagu čelnika prisutnih na Konferenciji o klimatskih promjenama COP26, koja se održava do 12. studenog u Glasgowu, upozoravajući kako se ta prilika ne smije potratiti, objavio je Vatican News.

Požeška biskupija pomaže biskupiju Ngaoundéré u Kamerunu

Požeški biskup Antun Škvorčević uručio je hrvatskom misionaru u biskupiji Ngaoundéré u afričkoj državi Kamerun, Karlu Prpiću, pismo za tamošnjeg biskupa Emmanela Abboa u kojem ga izvješćuje da je Požeška biskupija iz svojih sredstava izdvojila 30.000,00 eura za opremanje prostora u zgradi Pastoralnog centra, kako bi se u siječnju iduće godine moglo u njoj održati zasjedanje Kamerunske biskupske konferencije, izvijestili su u petak 5. studenoga iz Požeške biskupije.

Papa Franjo patrijarhu Bartolomeju: Radimo zajedno u suočavanju s današnjim izazovima

U pismu „dragom bratu“ u povodu 30. godišnjice izbora za ekumenskoga carigradskog patrijarha, papa Franjo se spomenuo duboke veze razvijene u godinama njegova papinstva, te potaknuo da nastave zajedno ići putom ponovne uspostave punoga zajedništva i suradnje pred današnjim izazovima, počevši od klime, prenosi u petak 22. listopada hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Pismo žrtve zlostavljanja Papi i bogoslovima

Papa Franjo primio je hrabro svjedočanstvo osobe koja je preživjela zlostavljanje i zatražio da ga predsjednik Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika kardinal Seán Patrick O’Malley podijeli sa svim svećenicima i bogoslovima, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

1 2 3 7