Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: planinarski-krizni-put

XVI. riječki planinarski križni put ipak će se održati

Akademsko katoličko društvo “Jeronim”, Povjerenstvo za pastoral Riječke nadbiskupije, Povjerenstvo za pastoral mladih Riječke nadbiskupije i Zdrug katoličkih skauta trebalo je i ove godine u subotu 28. ožujka u 13.30 sati povesti vjernike stazom Riječkog planinarskog križnog puta, no zbog pandemije koronavirusa, ova pobožnost morala se otkazati. Ipak, AKD “Jeronim” pronašlo je alternativno rješenje i snimilo ovaj Križni put kako bi se mogao održati.

65. planinarski križni put Bratovštine svetog Bernarda

Planinarska bratovština svetog Bernarda organizirala je 65. dvodnevni planinarski križni put od 7. do 8. ožujka u suradnji s Bjelovarsko-križevačkom biskupijom te Uredom za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije. Na trasi Kalnik – Carevdar – Zrinski Topolovac zajedno je hodalo oko 350 ljudi iz mnogih župa dviju spomenutih biskupija te svih dobnih skupina: od onih najmlađih do najstarijih, od onih kojima je ovo prvo planinarenje do onih već iskusnih.

Od Sošica do Metlike održan Planinarski križni put

Planinarski križni put, 64. u nizu, pod geslom „Da svi budu jedno“ (Iv 17, 21) u organizaciji Planinarske bratovštine sv. Bernarda iz Samobora te pod pokroviteljstvom Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije održan je 12. i 13. listopada na trasi Sošice – Kašt – Metlika.

Planinarski križni put održan u srcu Istre

Središnjim dijelom Istarskog poluotoka, od Svetvinčenta preko Pazina do Motovuna održavao se u subotu 6. i nedjelju 7. travnja 63. planinarski križni put u organizaciji udruge Ekosspiritus iz Samobora. „Nije moguće sakriti grad koji leži na gori“ bilo je geslo tog korizmenog hodočašća na koje se odazvalo više od 500 sudionika iz Zagrebačke nadbiskupije i Bjelovarsko-križevačke biskupije s nekoliko svećenika, a kojima se je pridružio i veći broj sudionika Riječke nadbiskupije te mladi Porečke i Pulske biskupije.

Planinarski križni put mladih Zadarske nadbiskupije

Četvrti planinarski križni put mladih Zadarske nadbiskupije pod geslom „I vladat će od mora do mora. Bilo njegovo ime blagoslovljeno dovijeka“ (Ps 72) počeo je u subotu 23. ožujka misnim slavljem koje je u župnoj crkvi Rođenja BDM u Novigradu predvodio fra Bojan Rizvan, župnik župe Srce Isusovo u Zadru. Dvodnevni hod zadarskim zaleđem Novigrad – Benkovac – Biograd obuhvaća put od 50 km.