Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pleternica

Brojni vjernici u Pleternici proslavili blagdan Gospe od Suza

Na blagdan Gospe od Suza, 31. kolovoza 2022. godine okupilo se u njezinu svetištu u Pleternici mnoštvo od oko dvadeset tisuća hodočasnika. Večernje euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s četrdesetak svećenika.

Proslava blagdana sv. Nikole u Pleternici

Na blagdan sv. Nikole Biskupa, 6. prosinca, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u župnoj crkvi u Pleternici euharistijsko slavlje prigodom zaštitnika Župe i Dana grada.

U Pleternici proslavljen blagdan Gospe od Suza

Na blagdan Gospe od Suza, 31. kolovoza, središnje večernje euharistijsko slavlje u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević, u zajedništvu s četrdesetak svećenika i više desetaka tisuća hodočasnika.

Biskup Škorčević: “Dobro otvorite oči srca i pameti”

Na svetkovinu sv. Nikole Biskupa, 6. prosinca, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u župnoj crkvi u Pleternici prigodom proslave zaštitnika Župe i Grada. Pozdravljajući nazočne svećenike i vjernike, biskup Antun je rekao da je u Pleternici prisutan višestoljetni trag sv. Nikole na kojem su se nadahnjivali mnogi naraštaji. Pozvao ih je da uvijek iznova otkrivaju što je to u njihovu svetom Zaštitniku vrijedno poštovanja i proslave te ga nasljeduju. Čestitao je župniku Antunu Ćorkoviću i svim župljanima svetkovinu zaštitnika njihove Župe, a gradonačelnici Antoniji Jozić i svim građanima Pleternice Dan njihova Grada.