Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pomoc-zrtvama-potresa

Zaprimljeno 82200 poziva na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa za pomoć stradalima u potresu u Turskoj i Siriji

Pokretanjem humanitarne akcije „Potres u Turskoj i Siriji – Vrijeme za pomoć!“ u svrhu prikupljanja pomoći za stradale u potresu, donacijski telefonski broj Hrvatskog Caritasa 060 9010 je u periodu od 6. veljače registrirao 82200 poziva hrvatskih građana koji su na taj način željeli izraziti solidarnost s potresom pogođenim stanovništvom Turske i Sirije.

Župa sv. Petra ap. Priko-Omiš pomogla žrtvama potresa s oko 83.000 kuna

Župa sv. Petra ap. Priko-Omiš pod vodstvom župnika don Emanuela Petrova pomogla je do sada žrtvama potresa s iznosom od 82.395,00 kn (46.000,00 kn na račun Caritasa Sisačke biskupije te 36.395,00 kuna obiteljima bilo direktno bilo preko župa Petrinja, Glina, Kravarsko, Hrvatska Kostajnica) i nastavit će pomagati i dalje.

Fina upozorava uplatitelje pomoći stradalima u potresu da paze na opis plaćanja

Među stradalima u potresu ima građana čiji su računi blokirani. Kako bi unatoč tome mogli primiti pomoć, mole se uplatitelji da novčana sredstva tim građanima uplaćuju na zaštićene račune te u opis plaćanja navedu da se radi o donaciji zbog potresa, ističe se u priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama fina.hr 5. siječnja.