Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pomoc

Dinamova zaklada "Nema predaje" daruje selu Pecki na Banovini deset stambenih objekata

Zaklada "Nema predaje" pokrenula je krajem prosinca 2020. akciju prikupljanja novčanih donacija za pomoć stanovnicima područja pogođenih potresom u Banovini. U 15 dana prikupljeno je ukupno 592.844,65 kuna, a zaklada engleskog nogometnog kluba Manchester Uniteda donirala je Dinamovoj zakladi 10 tisuća eura, čime je ukupno prikupljeno 667.844,65 kuna, navodi se u priopćenju Zaklade u subotu 16. siječnja.

Nova akcija riječkog Caritasa

U skladištu Caritasa na Škurinjama u četvrtak 14. siječnja, petak 15. siječnja i ponedjeljak 18. siječnja od 8 do 15 sati, te u subotu 16. siječnja od 8 do 12 sati prikupljat će se pomoć za stradale u potresu na Banovini.

U nedjelju Hrvatskoj stigla pomoć iz Austrije, Švedske i Turske

Od 29. prosinca do 3. siječnja hrvatskom zahtjevu za žurnu materijalnu pomoć odazvalo se 15 država članica Europske unije i Mehanizma unije za civilnu zaštitu. U nedjelju 3. siječnja u Hrvatsku je stigla pomoć iz tri europske zemlje: Austrije, Švedske i Turske, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite na svom službenom Twitter profilu u nedjelju 3. siječnja.

Prikupljena pomoć za obitelj Leko

Župnik Nikica Bošnjaković je u nedjelju 3. siječnja na misi u Šidu uručio obitelji Leko prikupljenu pomoć u nadi da će im ona barem malo olakšati situaciju u kojoj su se našli.

Caritas ima dugoročan cilj pomoći stradalom području

Predstavnici Caritasa na čelu s ravnateljem Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijanom Svalinom i ravnateljicom Caritasa Sisačke biskupije Kristinom Radić, u subotu 2. siječnja ponovno su obišli potresom najpogođenija područja kako bi se susreli s ljudima u potrebi, saslušali ih i uvidjeli njihove potrebe. Između ostalih bili su u Maloj Solini, Majskim Poljanama, Bućici i Strašniku.

U Vođincima organizirano prikupljanje pomoći Caritasu Sisačke biskupije za nastradale u potresu

U Vođincima se u srijedu 30. prosinca u vjeronaučnoj dvorani prikupljala materijalna pomoć cijeli dan od 8 do 21 sat. Mladi župljani, njih dvadesetak, bili su podijeljeni u tri skupine (skupina za jutro, podne i večer) su revno i predano zaprimali i sortirali darovanu pomoć župljana. Popisane su sve zaprimljene stvari kojima su župljani, nakon velikog odziva, napunili puna dva velika kombija pomoći.

1 2 3 6