Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pomoc

Okružnica nadbiskupa Hranića: pomoć stradalima u olujnom nevremenu

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 21. srpnja okružnicu svim svećenicima, ustanovama posvećenoga života i svim vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji 19. srpnja nisu bili pogođeni olujnim nevremenom, da se uključe u pružanje pomoći  stradalima u olujnom nevremenu navedenog datuma. Okružnicu donosimo u cijelosti.

Pomoć stradalima u Turskoj i Siriji – okružnica nadbiskupa Đure Hranića

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 9. veljače 2023. svim svećenicima, ustanovama posvećenoga života i svim vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije okružnicu kojom potiče na pomoć stradalima u potresu u Turskoj i Siriji. Okružnicu nadbiskupa Hranića donosimo u cijelosti.

Vrhbosanska nadbiskupija pomaže Tursku i Siriju

U svim župama i samostanima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u nedjelju, 19. veljače pod svetim misama prikupljat će se još jedna dodatna milostinja kao novčana pomoć za sve stradale u razornom potresu u Turskoj i Siriji, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Poziv za pomoć upućen papi Franji iz Mariupolja

Vapaj za pomoć pokušava doći što je više moguće, dalje od putanje projektila; do Pape, „posljednjeg uporišta nade“. Čini se gotovo kao da se čuje tutnjava topništva iza riječi dugog, dostojanstvenog i očajničkog apela koji su papi Franji uputile „majke, supruge i djeca branitelja Mariupolja“, kako stoji u potpisu pisma pristigloga u Vatikan, u ruke kardinala Michaela Czernyja, izvijestio je Vatican News.

Mons. Svalina: Ugovor o Caritasu Katoličke Crkve označava povijesnu prekretnicu

Potpisivanje Ugovora o Caritasu Katoličke Crkve u Hrvatskoj između Vlade RH i Hrvatske biskupske konferencije (HBK) svojevrsna je povijesna prekretnica u samoj činjenici da društvo u Hrvatskoj prepoznaje jednu činjenicu, a to je Caritas koji postoji, ne od jučer, nego od samih početaka Crkve iako je kroz povijest imao svoje različite oblike djelovanja i prisutnosti, kazao je u razgovoru za Hrvatski katolički radio (HKR) ravnatelj Hrvatskog Caritasa srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina.

1 2 3 12