Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pomoc

Udruga „Kruh svetog Ante“ poziva na pomoć potrebitima

Karitativna udruga franjevaca Bosne Srebrene „Kruh svetog Ante“ sa sjedištem u Zagrebu upućuje apel svojim članovima, dobročiniteljima i volonterima da se u okviru svojih mogućnosti uključe u pomoć potrebitima radi zaštite i sprječavanja širenja koronavirusa i ublažavanja posljedica potresa.

Od ranih jutarnjih sati 150 vojnika nastavlja pomagati Zagrebu

150 pripadnika Hrvatske vojske od ranih jutarnjih sati ponovo su angažirani u pružanju pomoći Gradu Zagrebu u sanaciji posljedica snažnog potresa. Pripadnici Hrvatske vojske obišli su i Čučerje gdje je bio epicentar potresa, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Apel Filipinske Crkve

Vulkan Taal na području filipinske Nadbiskupije Lipa, sedamdesetak kilometara od Manile, danima već izbacuje lavu i pepeo i stanovništvo strahuje od neposredne erupcije.

Župa i Caritas u Fažani u službi najpotrebitijih

U župi sv. Kuzme i Damjana župljani su prikupljali pomoć za jednu mnogočlanu obitelj te donirali tri stipendije Zakladi bl. Miroslav Bulešić koja pomaže školovanje siromašne djece i studenata.

Povijest nastanka i djelovanje Hrvatskog Caritasa kroz 25 godina

Hrvatski Caritas središnja ustanova je Hrvatske biskupske konferencije za pastoralno, karitativno i humanitarno djelovanje te krovna organizacije mreže koju čini 16 nad/biskupijskih Caritasa i Caritas vojnog ordinarijata. Kapilarnu mreže čini oko 1500 župa s više ili manje razvijenim župnim Caritasima.

1 2