Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pomoc

Poziv za pomoć upućen papi Franji iz Mariupolja

Vapaj za pomoć pokušava doći što je više moguće, dalje od putanje projektila; do Pape, „posljednjeg uporišta nade“. Čini se gotovo kao da se čuje tutnjava topništva iza riječi dugog, dostojanstvenog i očajničkog apela koji su papi Franji uputile „majke, supruge i djeca branitelja Mariupolja“, kako stoji u potpisu pisma pristigloga u Vatikan, u ruke kardinala Michaela Czernyja, izvijestio je Vatican News.

Mons. Svalina: Ugovor o Caritasu Katoličke Crkve označava povijesnu prekretnicu

Potpisivanje Ugovora o Caritasu Katoličke Crkve u Hrvatskoj između Vlade RH i Hrvatske biskupske konferencije (HBK) svojevrsna je povijesna prekretnica u samoj činjenici da društvo u Hrvatskoj prepoznaje jednu činjenicu, a to je Caritas koji postoji, ne od jučer, nego od samih početaka Crkve iako je kroz povijest imao svoje različite oblike djelovanja i prisutnosti, kazao je u razgovoru za Hrvatski katolički radio (HKR) ravnatelj Hrvatskog Caritasa srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina.

Papina potpora migrantima u Litvi

Papa Franjo je putem Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja poslao 50.000 eura Caritasu Vilnius u Litvi za potporu aktivnostima koje provode za dobrobit migranata na istočnoj granici Litve, prenosi Vatican News.

Papina blizina stanovnicima Južnog Sudana pogođenim poplavama

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća 8. prosinca mons. Ionut Paul Strejac, otpravnik poslova u nuncijaturi Južnoga Sudana, podijelio je mještanima biskupije Malakal novčani prilog koji je primio od Papinog djelitelja milostinje, kardinala Konrada Krajewskog, kojim je izražena bliskost Svetog Oca stanovništvu u ozbiljnoj humanitarnoj opasnosti, prenijela je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Požeška biskupija pomaže biskupiju Ngaoundéré u Kamerunu

Požeški biskup Antun Škvorčević uručio je hrvatskom misionaru u biskupiji Ngaoundéré u afričkoj državi Kamerun, Karlu Prpiću, pismo za tamošnjeg biskupa Emmanela Abboa u kojem ga izvješćuje da je Požeška biskupija iz svojih sredstava izdvojila 30.000,00 eura za opremanje prostora u zgradi Pastoralnog centra, kako bi se u siječnju iduće godine moglo u njoj održati zasjedanje Kamerunske biskupske konferencije, izvijestili su u petak 5. studenoga iz Požeške biskupije.

1 2 3 12