Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pomocni-zagrebacki-biskup

Isusovac o. Mate Žaja zaređen za đakona

Član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Mate Žaja zaređen je za đakona po rukama pomoćnog zagrebačkog biskupa Ivana Šaška u subotu 15. lipnja u župnoj crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu.

Biskup Šaško predvodio misu trećega dana trodnevnice uoči Stepinčeva

Euharistijsko slavlje trećeg dana trodnevnice uoči proslave blagdana bl. Alojzija Stepinca u petak, 9. veljače 2024. predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Sprovodni obredi za preminulog pomoćnog biskupa Valentina Pozaića

Na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj u petak 19. svibnja 2023. godine zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša predvodio je sprovodne obrede za pokojnog umirovljenog pomoćnog biskupa Valentina Pozaića koji je preminuo u ponedjeljak 15. svibnja u 78. godini života, 50. godini svećeništva i 19. godini biskupstva.

Biskup Ivan Šaško predvodio križni put na Bliznecu

U povodu obilježavanja dvadeset godina od održavanja prvog križnog puta na Bliznecu, Župa svetog Petra i Pavla u zagrebačkim Bešićima organizirala je na Veliki petak 7. travnja pobožnost križnoga puta za osobe s invaliditetom i vjernike grada Zagreba, koji je predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Proslavljen Papin dan u Zagrebu

Svečanim misnim slavljem koje je u ponedjeljak 13. ožujka predvodio pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca proslavljen je Papin dan.

1 2