Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pomocni-zagrebacki-biskup

Sprovodni obredi za preminulog pomoćnog biskupa Valentina Pozaića

Na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj u petak 19. svibnja 2023. godine zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša predvodio je sprovodne obrede za pokojnog umirovljenog pomoćnog biskupa Valentina Pozaića koji je preminuo u ponedjeljak 15. svibnja u 78. godini života, 50. godini svećeništva i 19. godini biskupstva.

Biskup Ivan Šaško predvodio križni put na Bliznecu

U povodu obilježavanja dvadeset godina od održavanja prvog križnog puta na Bliznecu, Župa svetog Petra i Pavla u zagrebačkim Bešićima organizirala je na Veliki petak 7. travnja pobožnost križnoga puta za osobe s invaliditetom i vjernike grada Zagreba, koji je predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Proslavljen Papin dan u Zagrebu

Svečanim misnim slavljem koje je u ponedjeljak 13. ožujka predvodio pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca proslavljen je Papin dan.

Proslavljen Dan Križevačke eparhije

Križevačka grkokatolička eparhija je 30. siječnja svečano proslavila svoj Dan eparhije - blagdan svojih nebeskih zaštitnika – sveta tri hijerarha, biskupa i crkvenih otaca Bazilija Velikoga, Grgura (Nazijanskog) Bogoslova i Ivana Zlatoustoga.

54. sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine

Biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine, pod presjedanjem zagrebačkog nadbiskupa metropolita kardinala Josipa Bozanića, održali su svoju 54. sjednicu u ponedjeljak 12. prosinca u Biskupskome ordinarijatu u Varaždinu.

1 2