Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: poplave

Papin Angelus na blagdan Krštenja Gospodinova

Papa Franjo je na blagdan Krštenja Gospodinova, 7. siječnja 2024., s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

Hrvatski Caritas stanovnicima poplavljenih područja stavlja na raspolaganje 50 uređaja za isušivanje

Hrvatski Caritas u koordinaciji s nadbiskupijskim i župnim Caritasima na poplavljenim područjima stanovnicima kojima je potrebna pomoć od utorka 23. svibnja stavlja na raspolaganje 50 uređaja za isušivanje (odvlaživanje) kako bi se ubrzao proces ponovnog stavljanja u funkciju poplavljenih stambenih i ostalih životno važnih prostora nakon što se iz njih izbaci poplavna voda.

Talijanski svećenik s Hrvatima molio za unesrećene u poplavama

„Molimo danas za sve unesrećene u poplavama diljem Hrvatske, kao i za sve one koji unesrećenima priskaču u pomoć“, uputio je poziv okupljenim Josipovim hodočasnicima mons. Antun Sente, ml., na početku pobožnosti i misnog slavlja koje je predvodio o. Gaudencije Spetić, OSPPE, župni vikar na Kamenskom u srijedu, 17. svibnja u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Papa Franjo pozvao na molitvu za Ukrajinu i Nigeriju

Na kraju opće audijencije u srijedu 19. rujna papa Franjo osvrnuo se na strahote sukoba u istočnoj Europi, kao i jake kiše koje pogađaju Nigeriju, „razarajuće katastrofe“, jedne od najgorih u posljednjih deset godina, sa stotinama mrtvih, nestalih i više od milijun raseljenih, izvještava Vatican News.

1 2 3 4