Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: porec

Nuncij Lingua: I sv. Mauro plakao je s kršćanima Istre

Svetkovina sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča, proslavljena je u četvrtak 21. studenoga svečanim misnim slavljem koje je u porečkoj katedrali predvodio apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua, kojemu je to bio ujedno i prvi posjet Porečkoj i Pulskoj biskupiji od preuzimanja službe u Hrvatskoj.

Svećenik Piotr Krakowiak, voditelj hospicijskog pokreta u Poljskoj, sudjelovao na konferenciji o palijativnoj skrbi u Poreču

Ove je godine Poreč bio domaćin 4. konferencije o palijativnoj skrbi s međunarodnim sudjelovanjem. Tema ovogodišnje konferencije bila je “Izvrsnost u palijativnoj skrbi”. Održana je u Hotelu Parentium Plava Laguna u Poreču, od 4. do 6. listopada 2019., u organizaciji Istarskih domova zdravlja i Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora.

Poreč: Svetkovina Tijelova u znaku suvremenih Božjih ugodnika

Porečki i pulski biskup Dražen Kutleša svečano misno slavlje i procesiju o svetkovini Tijelova predvodio je 20. lipnja u Poreču. U nazočnosti velikog broja vjernika biskup je misno slavlje predvodio u porečkoj katedrali, uz koncelebraciju više svećenika.

Božićno primanje biskupa Kutleše

Na božićnom primanju u Biskupijskom ordinarijatu u Poreču u subotu 22. prosinca okupili su se porečki i pulski ordinarij Dražen Kutleša, umirovljeni biskup Ivan Milovan, svećenici, redovnici i redovnice Porečke i Pulske biskupije, istarski župan Valter Flego, gradonačelnici i načelnici općina iz svih krajeva Istre te čelni ljudi javnih ustanova i institucija Istarske županije.

Slavlje zaštitnika Porečke biskupije i Grada Poreča sv. Maura

U Poreču je u srijedu 21. studenoga svečanim koncelebriranim misnim slavljem koje je u porečkoj katedrali Uznesenja Marijina predvodio krčki biskup Ivica Petanjak, proslavljena svetkovina sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i Grada Poreča.