Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: porec

Vazmeno bdjenje u porečkoj katedrali

Vazmeno bdjenje u porečkoj katedrali predvodio je splitsko-makarski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije dr. Dražen Kutleša u suslavlju s imenovanim zadarskim nadbiskupom koadjutorom Milanom Zgrablićem.

Misa Večere Gospodnje u porečkoj katedrali

Misu Večere Gospodnje, na Veliki četvrtak, 14. travnja u porečkoj je katedrali predvodio nadbiskup koadjutor Splitsko-makarske nadbiskupije i apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije mons. dr. Dražen Kutleša, uz koncelebraciju imenovanog zadarskog nadbiskupa koadjutora mons. Milana Zgrablića, kancelara biskupije mons. Sergija Jelenića te vikara porečke katedralne župe vlč. Boška Čatlaka.

Čestitka nadbiskupa Kutleše mons. Milanu Zgrabliću

Na svečanosti objave imenovanja mons. Milana Zgrablića zadarskim nadbiskupom koadjutorom u četvrtak 7. travnja 2022. u Biskupskom ordinarijatu u Poreču apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije nadbiskup Dražen Kutleša uputio je čestitku novoimenovanom nadbiskupu koju prenosimo u cijelosti.

Pepelnica u Poreču

Svečano misno slavlje s obredom pepeljenja, na Pepelnicu, 2. ožujka apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije nadbiskup Dražen Kutleša predslavio je u porečkoj katedrali Uznesenja Marijina.

Poreč: Započeo crkveni hod posvećen sinodalnosti u Crkvi

Početak crkvenog hoda posvećenog sinodalnosti u Crkvi za Porečku i Pulsku biskupiju obilježen je u subotu 16. listopada svečanim misnim slavljem koje je u posve ispunjenoj porečkoj bazilici predslavio apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije mons. dr. Dražen Kutleša u suslavlju s četrdesetak svećenika.

Misa večere Gospodnje u porečkoj bazilici

Na veliki četvrtak, 1. travnja, apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije nadbiskup Dražen Kutleša predvodio je Misu večere Gospodnje u porečkoj katedrali, a propovijedao je kancelar biskupije mons. Sergije Jelenić.

Misa posvete ulja u porečkoj bazilici

Homiija apostolskoga upravitelja Porečke i Pulske biskupije nadbiskupa Dražena Kutleše u Eufrazijevoj bazilici u Poreču, Veliki četvrtak, 1. travnja 2021.

Nadbiskup Kutleša predvodio Misu posvete ulja u porečkoj bazilici

„Ova Misa posvete ulja izriče zajedništvo biskupa sa svojim svećenicima, govori o tijesnoj povezanosti biskupa i svećenika, posebno u službi posvećivanja“, istaknuo je apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije nadbiskup Dražen Kutleša u Mise posvete ulja na Veliki četvrtak, 1. travnja, u porečkoj katedrali.

Polnoćka u Poreču

Svečanu misu polnoćku u porečkoj katedrali, u četvrtak, 24. prosinca predvodio je apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije, nadbiskup koadjutor Splitsko-makarske nadbiskupije Dražen Kutleša uz koncelebraciju kancelara biskupije mons. Sergija Jelenića, katedralnog župnika preč. Milana Zgrablića i vikara katedralne župe vlč. Janeza Barboriča te uz asistenciju đakona Jurice Vekića.

Svetkovina Tijelova proslavljena u Poreču

Svetkovina Tijelova svečano je proslavljena 11. lipnja u Eufrazijevoj bazilici u Poreču euharistijom koju je predslavio porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša.

1 2