Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: poruka

Papa Franjo: Liječenje je poslanje koje sjedinjuje znanost i čovječnost

U poruci koju je poslao sudionicima drugog Talijanskog kongresa o mentalnom zdravlju, koji je u petak 25. lipnja započeo u Rimu, Papa je, osim središnjega položaja osobe, istaknuo opasnost od stigmatiziranja te vrste patologije. Potrebno je stoga više zajednica kako bi se suzbila opasnost od odbacivanja, prenosi hrvatski ured Vatican Newsa.

Objavljena Papina poruka za Svjetski dan siromaha 2021.

U ponedjeljak 14. lipnja objavljena je Poruka pape Franje za 5. Svjetski dan siromaha koja ima za temu "Siromahâ svagda imate uza se" (Mk 14, 7). To je poziv da nikada ne izgubimo iz vida priliku koja nam se nudi da činimo dobro. No, nije riječ o olakšavanju naše savjesti davanjem milostinje, nego o suprotstavljanju kulturi ravnodušja i nepravde kojom se odnosimo prema siromašnima. Doista, milostinja je povremena; dijeljenje je pak trajno, objasnio je Papa u Poruci.

Talijanski biskupi: Potrebna je istinska ekološka tranzicija

Talijanski biskupi objavili su poruku u povodu 16. svjetskog dana molitve za brigu o stvorenomu, koji će se obilježiti 1. rujna u Tarantu pod geslom „Planet kojem se nadamo. Okoliš, rad i budućnost. #svejepovezano“, prenosi Vatican News.

Poruka kardinala Puljića povodom sukoba u Svetoj zemlji

Povodom sukoba u Svetoj zemlji koji su se intenzivirali u proteklim danima vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić uputio je poruku u kojoj poziva na prekid sukoba i rješavanje problema dijalogom. Poruku kardinala Puljića donosimo u cijelosti.

1 2 3 12