Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: poruka

U Vatikanu predstavljena Papina poruka za III. svjetski dan siromaha

Sa siromasima se postupa kao s otpadom, društvo ih danas osuđuje i odbacuje, ali oni su baštinici Božjega kraljevstva i siromaštvo ima spasotvornu moć, ističe papa Franjo u poruci za treći Svjetski dan siromaha objavljenoj u četvrtak 13. lipnja. Tema ovogodišnje poruke „Ufanje ubogih neće biti zaludu“ preuzeta je iz Psalma (9, 19).

Meksički biskupi: Migranti nisu roba kojom se trguje

Komentirajući sporazum meksičke vlade i Sjedinjenih Američkih Država o migracijskoj politici i trgovinskoj razmjeni Meksička biskupska konferencija objavila je u ponedjeljak 10. lipnja poruku naslovljenu „Nije riječ samo o migrantima; u igri je naša ljudskost“.

Honduraški biskupi zabrinuti za budućnost zemlje

Honduraška biskupska konferencija na kraju plenarnoga zasjedanja u Tegucigalpi 7. lipnja objavila je poruku u kojoj je izrazila zabrinutost za budućnost te srednjoameričke zemlje, uzevši u obzir nerješavanje aktualnih problema.

„Nije riječ samo o migrantima“

„Nije riječ samo o migrantima“ naslov je poruke pape Franje za ovogodišnji Svjetski dan selilaca i izbjeglica koji se slavi 29. rujna.

Papa upozorio na ponovno jačanje antisemitizma

U traženju dijaloga nikad se ne može pogriješiti, istaknuo je u srijedu 15. svibnja papa Franjo u poruci sudionicima 24. susreta Međunarodnog odbora za katoličko-židovsku povezanost koji u prostorima Talijanske biskupske konferencije u Rimu razmatraju o temi „Narodi, ideje i granice u pokretu“.

Papina poruka na Twitteru

„Gospodin traži svakoga, želi da svi osjete toplinu Njegove milosti i Njegove ljubavi“.

1 2 3