Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: posjet

Papa Židovima i kršćanima: Učiti se bratstvu kako ne bi prevladala mržnja

Tijekom susreta u Muzeju likovnih umjetnosti u Budimpešti s predstavnicima Ekumenskog vijeća Crkava i s nekim židovskim zajednicama u Mađarskoj u nedjelju, 12. rujna, papa Franjo je rekao da „Bog otaca uvijek otvara nove puteve“: „kao što je pustinju pretvorio u put prema Obećanoj zemlji, tako nas želi odvesti iz suhih pustinja mržnje i ravnodušnosti u žuđenu domovinu zajedništva“.

Mađarski slastičar dočekuje Papu posebnim kolačem "Zalogaj neba"

Slastičar Zsolt Karl napravio je poseban kolač koji je nazvao "Zalogaj neba", koristeći sušeno voće koje se spominje u Bibliji te se nada da će papa Franjo kušati njegovu slasticu tijekom svoga skorašnjeg posjeta Mađarskoj, javlja u srijedu 8. rujna agencija Reuters, a prenosi Hina.

Prelat Opusa Dei mons. Fernando Ocáriz posjetio Zagreb

U sklopu svojeg pastoralnog putovanja europskim zemljama, prelat Opusa Dei mons. Fernando Ocariz posjetio je Budimpeštu, nakon čega je 3. i 4 kolovoza boravio u Zagrebu, navodi se u priopćenju Tajništva Informativnog ureda Opusa Dei u Hrvatskoj u petak 13. kolovoza. 

Francuski predsjednik Macron posjetio Lurd

Francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetio je u četvrtak, 15. srpnja popodne marijansko svetište Lurd. Primio ga je papinski delegat za svjetski poznato marijansko svetište, pomoćni biskup Antoine Herouard, objavila je uprava svetišta, a prenijela agencija KNA.

1 2 3 7