Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: posjet

Nadbiskup Gallagher: Vatikan je predan teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine

Drugog dana svoga posjeta Ukrajini, 19. svibnja, vatikanski tajnik za odnose s državama mons. Paul Richard Gallagher susreo se s gradonačelnikom Lavova Andrijem Sadovijim i Maksymom Kozytskim, guvernerom Lavovske oblasti. Pridružili su mu se lavovski nadbiskup i metropolit Mieczysław Mokrzycki, pomoćni biskup Eduard Kava i ukrajinski veleposlanik pri Svetoj Stolici Andriy Yurash, objavio je Vatican News.

Visoka delegacija Caritasa Italije završila svoj posjet BiH

U višednevnom posjetu Caritasu u Bosni i Hercegovini, od nedjelje 16. do srijede 18. svibnja, boravila je visoka delegacije nacionalnog Caritasa Italije, novoimenovani ravnatelj don Marco Pagniello i njegova suradnica Laura Stopponi. Delegacija Caritasa Italije predstavila je viziju svoje karitativne prisutnosti u BiH nad/biskupima, predstavnicima Caritasa u BiH, posebice preko novog projekta Ministarstva inozemnih poslova Italije pod nazivom "BRAT".

Nadbiskup Gallagher posjetio migrantski prihvatni centar u Sarajevu

Tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher, u subotu 19. ožujka posjetio je migrantski Prihvatni centar „Ušivak“ u Hadžićima pokraj Sarajeva. U pratnji nadbiskupa Gallagherra bili su djelatnik u Državnom tajništvu mons. Janusz Stanisław Błachowiak i otpravnik poslova Apostolske nuncijature u BiH mons. Amaury Medina Blanco. 

Nadbiskup Đuro Hranić posjetio Slavonskobrodsku Televiziju

U sklopu kanonskog pohoda Župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu, đakovačko-osječki nadbiskup metropolit mons. Đuro Hranić posjetio je 3. veljače 2022. Slavonskobrodsku Televiziju, gdje se susreo i razgovarao s članovima Uprave i djelatnicima SBTV-a.

Dvojica nuncija u Krašiću

Uoči početka devetnice u čast blaženom kardinalu Alojziju Stepincu, u subotu, 29. siječnja u popodnevnim satima, u Krašić su stigli posebni hodočasnici, dvojica apostolskih nuncija: mons. Giorgio Linqua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj i mons. Luciano Suriani, apostolski nuncij u Republici Srbiji u pratnji triju redovnica.

1 2 3 9