Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: poslanje

Kardinal Grech o sinodi na ekumenskom forumu mladih teologa u Lovranu

Četvrtoga dana „Mediteranskih teoloških susreta“ u Rijeci, u Hrvatskoj, glavna tema je bila sinodski hod Katoličke Crkve, o čemu je za 40 mladih studenata i doktoranda teologije, katolika, pravoslavnih i protestanata 14. srpnja govorio kardinal Mario Grech, glavni tajnik Sinode, preko videopoziva iz Vatikana.

Pozvani graditi ljudsku obitelj

Na Četvrtu uskrsnu nedjelju, 8. svibnja 2022. slavi se 59. svjetski dan molitve za zvanja na temu „Pozvani graditi ljudsku obitelj“. Donosimo prijevod Poruke koju je papa Franjo uputio u toj prigodi biskupima, svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima iz cijeloga svijeta.

Objavljena Papina poruka za Svjetski dan mladih 2021.

U Vatikanu je 27. rujna objavljena poruka pape Franje za Svjetski dan mladih koji se ove godine slavi na dijecezanskoj razini. Tema poruke glasi: "Ustani. Postavljam te za svjedoka onoga što si vidio". Nije nikako samorazumljivo da svi poznaju Isusa, pa ni u doba interneta. Pitanje koje mnogi postavljaju Isusu i Crkvi upravo je ovo: “Tko si?”, piše Papa.

Papa Franjo u poruci za Svjetski dan misija: Svi smo pozvani svjedočiti

"Mi doista ne možemo ne govoriti što vidjesmo i čusmo“ – riječi su iz Djela apostolskih koje su nadahnule temu poruke pape Franje za 95. svjetski dan misija koji se slavi u listopadu. Pandemija je donijela žalost i razočaranje, napisao je te istaknuo da su Crkvi danas potrebna srca sposobna ići na periferije svijeta, izvještava hrvatski ured Vatican Newsa u petak 31. siječnja.

Dr. Domazet: Crkva i njezina dosljednost poslanja

Prof. dr. Anđelko Domazet s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu održao je predavanje „Crkva i njezina dosljednost poslanja“ u utorak 26. siječnja na 61. teološko-pastoralnom tjednu u Zagrebu.

1 2