Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: posveta

Hrvatski biskupi posvetili hrvatski narod Prečistom Srcu Marijinu

Vezano za upite o posveti Hrvatske Bezgrešnom Srcu Marijinu predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić poručio je i podsjetio: „Hrvatski biskupi u siječnju 1992. godine posvetili su hrvatski narod Prečistom Srcu Marijinu. Prigodnu molitvu sročio je i izmolio skupa s biskupima sluga Božji kardinal Franjo Kuharić, 15. siječnja 1992. godine".

Posveta novoizgrađene župne crkve Bl. Alojzija Stepinca na Bilom Brigu u Zadru

Novoizgrađena župna crkva Bl. Alojzija Stepinca i pastoralni centar u župi bl. Alojzija Stepinca na Bilom Brigu u Zadru, koje je u subotu 8. veljače posvetio zadarski nadbiskup Želimir Puljić za vrijeme svečanog misnog slavlja koje je predvodio, najviše je iščekivano crkveno zdanje među svećenicima i pukom u Zadarskoj nadbiskupiji u vremenu hrvatske neovisnosti.

Kardinal Puljić posvetio novu župnu crkvu u Sarajevu

U subotu, 6. srpnja vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić posvetio je novu župnu crkvu sv. Ignacija Lojolskog u Sarajevu u gradskoj četvrti Grbavica pokraj stadiona Nogometnog kluba Željezničar.

Posveta oltara u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Gračacu

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić pohodio je u nedjelju 30. lipnja župu sv. Jurja mučenika u Gračacu te je u samostanskoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja predvodio misno slavlje i posvetio novi kameni oltar te u njega ugradio moći bl. Miroslava Bulešića.

1 2