Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: potres-u-turskoj-i-siriji

Papa u Tursku šalje deset tisuća lijekova za žrtve potresa

Dikasterij za službu milosrđa šalje pakete lijekova u Istanbul prema Papinoj želji da pruže veću pomoć žrtvama razornog potresa koji je 6. veljače pogodio Siriju i Tursku te uzrokovao smrt 50 tisuća osoba, izvijestio je Vatican News.

Biskup Košić sudjelovao na humanitarnoj akciji u sisačkoj džamiji

Sisački biskup Vlado Košić sudjelovao je u subotu 18. veljače na humanitarnoj akciji Medžlisa Islamske zajednice u Sisku „Kolačijada – iz Siska s ljubavlju“ namijenjenoj za stradale u potresu u Turskoj i Siriji, objavljeno je na mrežnoj stranici Sisačke biskupije.

Papa: Prestanimo s mržnjom, ujedinimo se u boli i pomozimo Turskoj i Siriji

„Vrijeme je za suosjećanje, vrijeme je za solidarnost. Prestanimo s mržnjom, prestanimo s ratovima i podjelama koji vode do samouništenja. Sjedinimo se u boli, pomozimo onima koji trpe u Turskoj i Siriji, gradimo mir i bratstvo u svijetu“, poručio je papa Franjo u četvrtak 9. veljače na svom Twitter računu Pontifex.

Pomoć Hrvatskog Caritasa Turskoj i Siriji

Hrvatski Caritas započeo je u ponedjeljak 6. veljače proces otvaranja apela i donatorskog računa za prikupljanje pomoći za stradale u potresu u Turskoj i Siriji, izvijestio je Hrvatski Caritas.