Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: potresinfo-gov-hr

Voda u Petrinji zdravstveno je ispravna

Voda u Petrinji zdravstveno je ispravna i može se konzumirati bez ikakvih ograničenja, izvijestili su u petak 22. siječnja iz petrinjske Privrede d.o.o., prenosi portal potresinfo.gov.hr Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Organizacija prehrane na Banovini

Obroci za stanovnike potresom pogođenog područja pripremaju se na temelju naloga Stožera civilne zaštite (SCZ), objavio je u srijedu 21. siječnja mrežni portal potresinfo.gov.hr Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Američka donacija potresom stradaloj Sisačko-moslavačkoj županiji

Veleposlanstvo SAD-a u Republici Hrvatskoj priključilo se u pomoći potresom stradaloj Sisačko-moslavačkoj županiji donirajući stambene kontejnere, generatore, vreće za spavanje i električne grijalice. Stambeni kontejneri predani su Ravnateljstvu Civilne zaštite na lokaciji poslovne zone u Lekeniku u srijedu, 20. siječnja, a drugi dio donacije isporučit će se uskoro u skladište Civilne zaštite u Jastrebarskom, prenosi portal potresinfo.gov.hr Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u srijedu 20. siječnja.

Organizirani otkup stoke poljoprivrednika oštećenih potresom

Ministarstvo poljoprivrede je pokrenulo otkup stoke kako bi spriječilo nepravilnosti koje su dojavljene s terena te zaštitilo vlasnike odnosno posjednike stoke. U suradnji sa subjektima u poslovanju s hranom organiziran je otkup stoke po tržišnim cijenama uz suglasnost samih poljoprivrednika, objavljeno je u nedjelju 17. siječnja na službenom portalu Stožera civilne zaštite RH za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom - potresinfo.gov.hr.

POTRESINFO.GOV.HR Službena web stranica o aktualnostima u svezi potresa

Od petka 8. siječnja aktivna je web stanica https://potresinfo.gov.hr na kojoj su objedinjene informacije o otklanjanju posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH, a prenosi Hina.