Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pozar

Papa izrazio sućut i blizinu žrtvama požara na Kubi

Papa Franjo uputio je brzojav sućuti u povodu požara kod naftnoga skladišta u Matanzasu na Kubi predsjedniku Kubanske biskupske konferencije i biskupu Holguína Emiliju Arangurenu Echeverriji, prenosi Vatican News.

Gospa Karmelska proslavljena u Zatonu

Vjernici Zatona i Rasline hodočastili su u subotu 16. srpnja Gospi od Karmela u kapelicu iznad Zatona. Jutarnju misu slavio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Ove godine hodočasničke su nakane bile u zahvalu za smirivanje požara.

Požar kod Zatona i dalje aktivan

Požar kod Zatona, koji je buknuo u srijedu 13. srpnja oko 11 sati, i dalje je aktivan, a na terenu je oko 350 vatrogasaca sa 110 vozila, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

U Lurdu izgorio prostor za paljenje svijeća

Svetište Majke Božje Lurdske u francuskom Lurdu izvijestilo je da je u noći sa subote na nedjelju 10. srpnja izbio požar u „kapelicama svjetla“ za paljenje svijeća.

Zaton: Požar zahvatio i crkveni zvonik

Požar koji je 13. srpnja oko 11 sati buknuo kod Mrdakovice nošen olujnim vjetrom proširio se do Zatona gdje je vatra zahvatila krovove više kuća i crkveni zvonik, potvrdio je za Šibenski portal županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

1 2 3 4