Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pozeska-katedrala

Svetkovina Krista Kralja svega stvorenoga proslavljena u Požegi

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje na svetkovinu Isusa Krista Kralja svega stvorenog, 20. studenog u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama i požeškoj Župi sv. Terezije te brojnim vjernicima, napose mladima, u požeškoj Katedrali.

Proslavljen blagdan sv. Huberta u požeškoj katedrali

U požeškoj katedrali 3. studenoga 2022. požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje za članove Saveza lovačkih društava Požeško-slavonske županije o blagdanu njihova nebeskog zaštitnika sv. Huberta.

Dušni dan u požeškoj katedrali

Na Spomen svih vjernih mrtvih – Dušni dan, 2. studenog 2022. u požeškoj katedrali sv. Terezije od Isusa misu je predslavio požeški biskup Antun Škvorčević, u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama i vjernicima grada Požege.

Blagdan sv. Ivana Pavla II. proslavljen u požeškoj katedrali

Na blagdan sv. Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije, u subotu 22. listopada u požeškoj katedrali slavljena je misa zahvalnica o 25. obljetnici ove mjesne Crkve. Tom prigodom u Katedralu, gdje se u kapeli sv. Ivana Pavla II. nalaze njegove relikvije, hodočastili su dječji crkveni zborovi, izvijestila je Požeška biskupija.

Hodočašće župa Čerević, Beočin i Srijemska Kamenica u Voćin

Župe Srijemskog Podunavlja: Čerević, sv. Josip, zaručnik BDM, Beočin, sv. Barbara, djevica i mučenica i Srijemska Kamenica, Našašće Svetoga Križa zajedno sa svojim župnikom vlč. Lukom Ivkovićem, hodočastile su u svetište Gospe od Utočišta u Voćin u utorak 18. listopada.

Svečanost prigodom 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije

Na dan 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenja biskupa Antuna Škvorčevića, 27. rujna 2022., u Dvorani sv. Terezije u Požegi priređena je svečanost kojoj su nazočili predstavnici crkvenog i društvenog života grada Požege i okolice.

Svećeničko ređenje u požeškoj katedrali

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u nedjelju, 26. lipnja 2022. slavlje u požeškoj katedrali tijekom kojeg je za prezbitere Požeške biskupije zaredio Luku Čačića iz Župe Gospe Fatimske u Lužanima; Karla Topalovića iz Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi i Tomislava Varelu iz Župe sv. Barbare u Jakšiću.

Molitveno bdjenje uoči prezbiterskog ređenja u Požegi

Uoči prezbiterskog ređenja đakona Luke Čačića iz Župe Gospe Fatimske u Lužanima, Karla Topalovića iz Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi i Tomislava Varele iz Župe sv. Barbare u Jakšiću, u katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi, 25. lipnja održano je molitveno bdjenje.

1 2 3 9