Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pozeska-katedrala

Svećeničko ređenje u požeškoj katedrali

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u nedjelju, 26. lipnja 2022. slavlje u požeškoj katedrali tijekom kojeg je za prezbitere Požeške biskupije zaredio Luku Čačića iz Župe Gospe Fatimske u Lužanima; Karla Topalovića iz Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi i Tomislava Varelu iz Župe sv. Barbare u Jakšiću.

Molitveno bdjenje uoči prezbiterskog ređenja u Požegi

Uoči prezbiterskog ređenja đakona Luke Čačića iz Župe Gospe Fatimske u Lužanima, Karla Topalovića iz Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi i Tomislava Varele iz Župe sv. Barbare u Jakšiću, u katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi, 25. lipnja održano je molitveno bdjenje.

Svetkovina Tijelova u Požegi

Na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo, u četvrtak 16. lipnja požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u požeškoj katedrali središnje euharistijsko slavlje u zajedništvu s kanonicima Stolnog kaptola, svećenicima požeških gradskih župa, svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i drugim vjernicima.

Svetkovina Duhova u požeškoj katedrali

Na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 5. lipnja biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima Požeškog dekanata i svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali te je mladima Župe sv. Terezije podijelio sakrament svete potvrde.

Vazmeno bdjenje u požeškoj katedrali

Na Veliku subotu, 16. travnja požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je Vazmeno bdjenje u požeškoj katedrali u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u Župi Sv. Terezije i središnjim biskupijskim ustanovama, đakonima, redovnicama i drugim članovima Božjeg naroda.

Služba Muke Gospodnje na Veliki petak u požeškoj katedrali

Službu Muke Gospodnje na Veliki petak, 15. travnja 2022. u požeškoj katedrali sv. Terezije od Isusa predvodio je biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama i u katedralnoj Župi sv. Terezije.

Požeški biskup i svećenici čestitali papi Franji Uskrs

Na Veliki četvrtak, 14. travnja 2022., pri svršetku Mise posvete ulja u požeškoj katedrali sv. Terezije od Isusa proglašena je čestitka koju su biskup Antun Škvorčević, svećenici i đakoni uputili papi Franji, koju prenosimo u cijelosti.

Misa posvete ulja u požeškoj katedrali

Na Veliki četvrtak, 14. travnja biskup Antun Škvorčević u požeškoj je katedrali zajedno sa svećenicima Požeške biskupije predvodio Misu posvete ulja. Na njoj su među ostalima sudjelovali i predstavnici ovogodišnjih kandidata za svetu potvrdu iz župa Katedralnog arhiđakonata.

Cvjetnica u Požegi

U Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu, 10. travnja, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u požeškoj katedrali slavlje Spomena Gospodnjeg ulaska u Jeruzalem.

1 2 3 8