Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: poziv

Papa: Neka novi sveci nadahnu putove dijaloga

Oni koji nose teret velike odgovornosti pozvani su biti protagonisti mira, a ne rata, istaknuo je papa Franjo u kratkom nagovoru uz molitvu Kraljice neba u nedjelju, 15. svibnja.

Nadbiskup Vukšić poziva na Peti susret svećenika u BiH

Predsjednik BK BiH vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić uputio je 5. svibnja preko Biskupskih ordinarijata i Franjevačkih provincijalata u BiH poziv svim svećenicima koji žive i djeluju u Bosni i Hercegovini ili su rodom iz BiH da sudjeluju na Petom susretu svećenika u BiH koji će se održati 1. lipnja u Livnu.

Pozvani graditi ljudsku obitelj

Na Četvrtu uskrsnu nedjelju, 8. svibnja 2022. slavi se 59. svjetski dan molitve za zvanja na temu „Pozvani graditi ljudsku obitelj“. Donosimo prijevod Poruke koju je papa Franjo uputio u toj prigodi biskupima, svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima iz cijeloga svijeta.

Poziv Hrvatskog društva katoličkih novinara

Hrvatsko društvo katoličkih novinara i ove godine u povodu Svjetskoga dana sredstava društvenih komunikacija objavljuje poziv za predlaganje za nagrade pojedincima zauzetima u medijima, te priznanja uredništvima, odnosno nakladnicima.

Papina homilija na Svjetski dan posvećenog života 2022.

Na blagdan Prikazanja Gospodinova (Svijećnica) 2. veljače 2022., kada se u Crkvi slavi i Dan posvećenog života, papa Franjo slavio je u Bazilici sv. Petra u Vatikanu misu sa članovima ustanova posvećenog života i družbi apostolskog života i tom prigodom uputio homiliju koju prenosimo u cijelosti.

1 2 3 6