Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: poziv

Molitva mladih sa župnikom ispred Gospina kipa u Vođincima

Svakog ponedjeljka i subote u mjesecu svibnju okupljaju se mladi vjernici Župe Kraljice svete Krunice u 20 sati ispred župne crkve u Vođincima na molitvu krunice zajedno sa svojim župnikom don Antom Šiškom. Tako je bilo i u subotu 8. svibnja u 20 sati kada se ispred kipa Gospe,okupilo desetak mladih vjernika koji su zajedno sa župnikom razmatrali i molili otajstva slavne krunice.

VIDEO Bogoslovi za svećenička zvanja filmom "Slušam Tvoj glas"

Kratki film pod naslovom „Slušam Tvoj glas“ nastao je u povodu Nedjelje Dobrog Pastira kao promocija svećeničkih zvanja. Na poticaj vlč. Vlade Razuma i uz podršku rektora preč. Željka Faltaka, autori Borna Validžić i bogoslov Petar Belina sastavili su promotivni video o svećeničkom zvanju u čijoj je glavnoj ulozi bogoslov Marko Mikić, stoji u priopćenju u petak 23. travnja bogoslova Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.

Biti isusovac: radosno živjeti predanje

U povodu susreta za mladiće koji razmišljaju o isusovačkom pozivu, koji će se održati početkom svibnja, SKAC Palma objavio je razgovor s provincijalom Hrvatske pokrajine Družbe Isusove dr. o. Daliborom Renićem.

Za vikend blagoslov dvaju Centara za život u Slavoniji

Nakon dugo godina ustrajne molitve te predanog rada i truda, u Slavoniji će se u petak 19. ožujka (Vinkovci) i subotu 20. ožujka (Vukovar) blagoslovi ti dva nova Centra za život, priopćili su iz Udruge "Hrvatska za Život" i inicijative "40 dana za život" u utorak 16. ožujka.

Međunarodni dan ljudskog bratstva u katoličkim školama Požeške biskupije

U katoličkim školama Požeške biskupije na poticaj biskupa Antuna Škvorčevića, učenici su upoznati s nastojanjima vjerskih prvaka, ponajprije pape Franje i imama Al-Tayeba, oko zajedničkog promicanja bratstva među svim narodima svijeta, što podrazumijeva narode različitih vjeroispovijesti, vjerujući da je samo tako moguć zajednički suživot i izgradnja mira u svijetu, priopćili su iz Požeške biskupije u petak 5. veljače

Papa Franjo u poruci za Svjetski dan misija: Svi smo pozvani svjedočiti

"Mi doista ne možemo ne govoriti što vidjesmo i čusmo“ – riječi su iz Djela apostolskih koje su nadahnule temu poruke pape Franje za 95. svjetski dan misija koji se slavi u listopadu. Pandemija je donijela žalost i razočaranje, napisao je te istaknuo da su Crkvi danas potrebna srca sposobna ići na periferije svijeta, izvještava hrvatski ured Vatican Newsa u petak 31. siječnja.

1 2 3 4