Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: poziv

Biskup Glasnović pozvao na post i molitvu za mir

Dubrovački biskup Roko Glasnović na kraju mise s đakonskim ređenjem u subotu 14. listopada 2023. uputio je svim vjernicima na području Dubrovačke biskupije poziv na molitvu i post za mir.

Poziv nadbiskupa Vukšića na molitvu za Sinodu

Predsjednik BK BiH vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić, na temelju pisma generalnog tajnika Sinode kardinala Grecha i u skladu sa zaključkom 35. sjednice Stalnoga vijeća BK BiH, uputio je dopis svećenicima, redovnicima, redovnicima i svim Kristovim vjernicima.

Poziv na molitvu za novog pastira Splitsko-makarske nadbiskupije

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije Želimir Puljić uputio je u utorak 14. ožujka župnim uredima, crkvenim ustanovama i samostanima u nadbiskupiji poziv na molitvu za novog pastira Splitsko-makarske nadbiskupije. Poziv prenosimo u cijelosti.

Papa: Svi smo pozvani biti apostoli

Papa Franjo je u katehezi na općoj audijenciji u srijedu 15. ožujka nastavio niz kateheza na zajedničku temu "Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar". U okviru jedinstva poslanja, različitost milosnih darova (karizmi) i službi ne smije dovesti do povlaštenih kategorija unutar crkvenog tijela: tu nema promaknuća, a kad kršćanski život shvaćaš kao promaknuće, da onaj koji je iznad zapovijeda drugima jer se uspio probiti laktanjem, to nije kršćanstvo. To je čisto poganstvo, upozorio je Papa

1 2 3 8