Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: poziv

Objavljena Papina poruka za Svjetski dan mladih 2021.

U Vatikanu je 27. rujna objavljena poruka pape Franje za Svjetski dan mladih koji se ove godine slavi na dijecezanskoj razini. Tema poruke glasi: "Ustani. Postavljam te za svjedoka onoga što si vidio". Nije nikako samorazumljivo da svi poznaju Isusa, pa ni u doba interneta. Pitanje koje mnogi postavljaju Isusu i Crkvi upravo je ovo: “Tko si?”, piše Papa.

Molitva mladih sa župnikom ispred Gospina kipa u Vođincima

Svakog ponedjeljka i subote u mjesecu svibnju okupljaju se mladi vjernici Župe Kraljice svete Krunice u 20 sati ispred župne crkve u Vođincima na molitvu krunice zajedno sa svojim župnikom don Antom Šiškom. Tako je bilo i u subotu 8. svibnja u 20 sati kada se ispred kipa Gospe,okupilo desetak mladih vjernika koji su zajedno sa župnikom razmatrali i molili otajstva slavne krunice.

VIDEO Bogoslovi za svećenička zvanja filmom "Slušam Tvoj glas"

Kratki film pod naslovom „Slušam Tvoj glas“ nastao je u povodu Nedjelje Dobrog Pastira kao promocija svećeničkih zvanja. Na poticaj vlč. Vlade Razuma i uz podršku rektora preč. Željka Faltaka, autori Borna Validžić i bogoslov Petar Belina sastavili su promotivni video o svećeničkom zvanju u čijoj je glavnoj ulozi bogoslov Marko Mikić, stoji u priopćenju u petak 23. travnja bogoslova Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.

Biti isusovac: radosno živjeti predanje

U povodu susreta za mladiće koji razmišljaju o isusovačkom pozivu, koji će se održati početkom svibnja, SKAC Palma objavio je razgovor s provincijalom Hrvatske pokrajine Družbe Isusove dr. o. Daliborom Renićem.

Za vikend blagoslov dvaju Centara za život u Slavoniji

Nakon dugo godina ustrajne molitve te predanog rada i truda, u Slavoniji će se u petak 19. ožujka (Vinkovci) i subotu 20. ožujka (Vukovar) blagoslovi ti dva nova Centra za život, priopćili su iz Udruge "Hrvatska za Život" i inicijative "40 dana za život" u utorak 16. ožujka.

1 2 3 5