Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prec-ilija-jakovljevic

Proslava svetkovine sv. Andrije u Gradini i Vrsaru

Sv. Andriju kao župnog zaštitnika slavi župa Gradina, a u susjednoj župi Vrsar njega se časti u istoimenoj crkvici nedaleko mjesnog groblja. Obje je mise tim povodom predvodio preč. Ilija Jakovljević, vodnjanski dekan i župnik Fažane uz koncelebraciju mjesnog župnika vlč. Line Zohila.

Pula: Misa povodom Dana sjećanja na žrtve domovinskog rata

Pula je Dan sjećanja na žrtve domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenog obilježila tradicionalnim svečanim mimohodom građana Pule te predstavnika županijskih i gradskih vlasti Vukovarskom ulicom te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred murala posvećenih Gradu Heroju. Mimohodu je prethodila svečana misa u crkvi sv. Antuna Padovanskog koju je predvodio policijski kapelan Policijske uprave istarske preč. Ilija Jakovljević, prenosi Porečka i Pulska biskupija.

Poruka vicepostulatora: Deset milosnih godina uz bl. Miroslava Bulešića

Vicepostulator vlč. Ilija Jakovljević uputio je u utorak 26. rujna poruku povodom 10. godišnjice beatifikacije bl. Miroslava Bulešića koja će svečano biti proslavljena misnim slavljem u porečkoj katedrali u četvrtak 28. rujna s početkom u 18 sati pod predsjedanjem porečkog i pulskog biskupa Ivana Štironje. Poruku prenosimo u cijelosti.

Pula: Trodnevnica o temi „Vjera, ufanje i ljubav“

Trodnevna duhovna priprava uoči svetkovine sv. Petra i Pavla apostola, u pulskoj Župi sv. Pavla apostola, ove je godine održana na temu riječi Apostola Naroda iz Prve Korinćanima „A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav – to troje – ali najveća je među njima ljubav” (1 Kor 13, 13).

1 2 3