Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prec-matija-pavlakovic

Maturanti zagrebačke Nadbiskupske klasične gimnazije obilježili spomen na treću obljetnicu smrti Anamarije Carević

Na treću obljetnicu smrti Anamarije Carević, tragično preminule 15-godišnje djevojke koja je, kao tadašnja učenica prvog razreda Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti na zagrebačkoj Šalati (NKG), jedina žrtva potresa koji je pogodio grad Zagreb i njegovu širu okolicu 22. ožujka 2020., slavljena je misa zadušnica u župi sv. Klare u Zagrebu. Misno slavlje 23. ožujka predvodio je preč. mr. Ivan Lukić.

Proslavljen Dan škole Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu

Profesori, učenici i djelatnici Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu obilježili su 20. ožujka Dan škole misnim slavljem koje je u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu predvodio preč. dr. Josip Šimunović, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prebendar Prvostolne crkve zagrebačke.

Sjemeništarci i odgojitelji sa zagrebačke Šalate pohodili župu Bistra

Župa sv. Nikole biskupa u Bistri (Zagrebačka nadbiskupija) bila je u nedjelju 12. ožujka domaćin hodočašća sjemeništaraca i odgojitelja Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu koji su animirali misno slavlje treće korizmene nedjelje te u popodnevnim satima predvodili pobožnost križnoga puta podno župne crkve u Bistri.

Sjemeništarci hodočastili u župu Vivodina

U Župi sv. Lovre, đakona i mučenika u Vivodini u Ozaljsko-lipničkom dekanatu Zagrebačke nadbiskupije, svečano je u ponedjeljak, 27. veljače proslavljen dan godišnjeg župnog klanjanja uz sudjelovanje sjemeništaraca Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati.

Treći dan devetnice ususret Stepinčevu u Krašiću

Trećega dana duhovne priprave za proslavu Stepinčeva u blaženikovoj rodnoj župi u Krašiću, u petak, 3. veljače, misno slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio je rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu preč. Matija Pavlaković.

Proslavljen Dan Sjemeništa na zagrebačkoj Šalati

Euharistijskim slavljem, koje je na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u četvrtak 8. prosinca predvodio generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije preč. dr. Krunoslav Novak, proslavljen je Dan Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati.

1 2 3 4