Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prec-matija-pavlakovic

Svetkovina Blagovijesti svečano proslavljena u šalatskom sjemeništu

Svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio negdašnji sjemeništarac vlč. Petar Belina, sada župni vikar u zagrebačkim župama Tijela Kristova u Sopotu te sv. Mateja apostola i evanđelista u Dugavama, u svečanoj sjemenišnoj dvorani na zagrebačkoj Šalati proslavljena je 8. travnja 2024. svetkovina Navještenja Gospodinova – Blagovijesti.

Krašić: Drugi dan devetnice uoči Stepinčeva

Euharistijsko slavlje drugoga dana devetnice uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca, u petak 2. veljače 2024. godine u krašićkoj Župi Presvetoga Trojstva, predvodio je rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu preč. Matija Pavlaković.

Šalatski sjemeništarci i odgojitelji hodočastili u Đakovačko-osječku nadbiskupiju

Sjemeništarci i odgojitelji Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu su od petka 17. do nedjelje 19. studenoga 2023. hodočastili u Đakovačko-osječku nadbiskupiju, te se uključili u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara koje je Đakovačko-osječka nadbiskupija 24. godinu zaredom organizirala u okviru Nadbiskupijskog spomen-hodočašća u Vukovar 18. studenoga.

Misijska akademija upriličena u šalatskom sjemeništu

Misijska akademija u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu održana je u subotu 21. listopada 2023., dan uoči Misijske nedjelje, u organizaciji Ravnateljstva Papinskih misijskih djela u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Svečano proslavljen blagdan sv. Mihaela Arkanđela u Gornjem Prekrižju 

Blagdan sv. Mihaela Arkanđela svečano je proslavljen u petak 29. rujna u istoimenoj župi u Gornjem Prekrižju. Misu je predslavio rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu i ravnatelj Papinskih misijskih djela u Zagrebačkoj nadbiskupiji preč. Matija Pavlaković, izvijestila je Župa sv. Mihaela Arkanđela.

1 2 3 8