Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prec-milan-muzina

Pula: Trodnevnica o temi „Vjera, ufanje i ljubav“

Trodnevna duhovna priprava uoči svetkovine sv. Petra i Pavla apostola, u pulskoj Župi sv. Pavla apostola, ove je godine održana na temu riječi Apostola Naroda iz Prve Korinćanima „A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav – to troje – ali najveća je među njima ljubav” (1 Kor 13, 13).

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana u Puli

Ekumenska molitvena osmina za jedinstvo kršćana, od 18. do 25. siječnja, se u Porečkoj i Pulskoj biskupiji posebno obilježava molitvenom hodom po pulskim crkvama. Za trajanja osmine svake se večeri na tu nakanu služi misa u jednoj od pulskih crkava.

Pulski liječnici proslavili blagdan sv. Luke

Blagdan sv. Luke, zaštitnika liječnika u Puli je svečano proslavljen misnim slavljem u pulskoj crkvi sv. Pavla ap. Misu je predvodio mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru, uz koncelebraciju domaćeg župnika, pulskog dekana preč. Milana Mužine, koji je ujedno i duhovnik pulske podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD). Pulska podružnica HKLD nosi ime svog prvog duhovnika, „Mons. Marcel Krebel“. Mons. Krebel je bio župnik Župe sv. Pavla, a pulska podružnica HKLD ima u toj crkvi od početka svoje sjedište.

Istarska policija proslavila blagdan sv. Mihovila

Predstavnici policijskih postaja pod ingerencijom Policijske uprave istarske sudjelovali su u srijedu 28. rujna na misi u pulskoj crkvi sv. Pavla apostola povodom proslave blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policije.

U Puli proslavljena svetkovina sv. Petra i Pavla

Ravnatelj Caritasa Porečke i Pulske biskupije preč. Željko Zec predsjedao je u srijedu 29. lipnja, na svetkovinu sv. Petra i Pavla, središnjim euharistijskim slavljem u pulskoj Župi sv. Pavla.

Proslava blagdana sv. Nikole u Puli

Crkva sv. Nikole biskupa, filijalna crkva pulske Župe sv. Pavla apostola, u naselju Pješčana Uvala, ove je godina proslavila blagdan svog naslovnika sv. Nikole biskupa, u ponedjeljak 6. prosinca u 20. godini od svoje posvete.

1 2