Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: predsjednicki-izbori

Sveta Stolica žurno traži mirno rješenje za Bjelorusiju

Nakon što je stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima u Ženevi nadbiskup Ivan Jurkovič uputio apel Vijeću UN-a za ljudska prava i zatražio žuran sastanak o stanju ljudskih prava u Bjelorusiji, njegov prijedlog je prihvaćen i u petak 18. rujna održana je sjednica Vijeća na tu temu u Ženevi, prenosi Vatican News.

Biskupi Obale Bjelokosti uoči predsjedničkih izbora pozivaju na mir u zemlji

S približavanjem izbora za predsjednika Obale Bjelokosti, koji su na rasporedu 31. listopada, bjelokošćanski biskupi objavili su svoje pastoralno pismo na 79 stranica u kojemu pozivaju na mir, pravdu i pomirenje uslijed sve veće političke napetosti u toj zapadnoafričkoj zemlji, prenosi u subotu 25. srpnja Vatican News.

Malavijski biskupi traže političke reforme

Katolička Crkva u Malaviju uputila je pastirsko pismo uoči predsjedničkih izbora u lipnju u kojem upozorava da se ta jugoistočna afrička zemlja nalazi na prekretnici, prenosi Vatican News.

Predsjednik HBK nadbiskup Želimir Puljić na HKR-u o predsjedničkim izborima i mandatu predsjednice Grabar Kitarović

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić sudjelovao je u petak 10. siječnja u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija te se osvrnuo na hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije, predsjedničke izbore i izbor Zorana Milanovića za predsjednika Republike Hrvatske te na mandat aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.