Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: predsjednik-bk-bih

U Zagrebu otvoren 63. Teološko-pastoralni tjedan

Teološko-pastoralni tjedan, 63. po redu, s temom „Crkva u službi otpornosti pojedinaca i zajednica: prilike, vizije, otpori. ‚U svemu pritisnuti, ali ne pritiješnjeni; dvoumeći, ali ne zdvajajući‘ (2 Kor 4, 8)“, otvoren je 24. siječnja 2023. u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.

Pozdrav mons. Vukšića na početku 25. zajedničkog zasjedanja HBK i BK BiH

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić izrekao je na početku 25. zasjedanja HBK i BK BiH, u ponedjeljak 23. siječnja 2023., u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, pozdravni govor koji prenosimo u cijelosti.

Novi nuncij u BiH mons. Chullikatt posjetio nadbiskupa Vukšića

Novi apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Francis Assisi Chullikatt, kojega je pratio mons. Amaury Medina Blanco, otpravnik poslova, u ponedjeljak 19. prosinca u popodnevnim satima posjetio je predsjednika Biskupske konferencije BiH vrhbosanskog nadbiskupa Tomu Vukšića, izvijestila je KTA.

Nadbiskup Vukšić čestitao Hanuku

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić u povodu blagdana Hanuke uputio je u nedjelju 18. prosinca čestitku predsjedniku Židovske zajednice u BiH Jakobu Finciju.

Vodice: 13. dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine

Nakon dvije godine stanke a u ozračju početka došašća i pohoda vrhbosanskog nadbiskupa Tome Vukšića i Borjane Krišto uime Hrvatskog narodnog sabora BiH održani su „13. dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije“.

Započelo 85. redovito zasjedanje BK BiH u Sarajevu

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine u petak 4. studenog u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu započela je svoje 85. redovito zasjedanje pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH Tome Vukšića, izvijestila je KTA.

1 2 3