Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: predsjednik-bk-bih

​​​​​​​Rim: Biskupi BK BiH slavili misu u povodu 600. obljetnice rođenja Katarine Kosače-Kotromanić

U okviru službenog pohoda Svetom Ocu i tijelima Rimske kurije poznatom pod nazivom „ad limina apostolorum“ (na apostolske pragove), biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, 4. svibnja 2024. slavili su misu s obrascem „Za domovinu“ u bazilici Svete Marije u Aracoeli u Rimu, u kojoj se nalazi grob supruge bosanskog kralja Stjepana Tomaša i pretposljednje bosanske kraljice Katarine Kosače-Kotromanić, u povodu 600. obljetnice njezina rođenja, izvijestila je KTA.

Misom na grobu sv. Petra biskupi BK BiH započeli pohod „ad limina“

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine započeli su redovni pohod „ad limina apostolorum“ u Rimu, na blagdan sv. Filipa i Jakova, u petak 3. svibnja 2024., slavljem mise na grobu prvaka apostolȃ sv. Petra u vatikanskoj bazilici, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Počelo 89. redovno zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Nakon zajedničke mise u biskupskoj kapelici, u jutarnjim satima, 20. ožujka 2024., biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine počeli su svoje 89. redovno zasjedanje u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru pod predsjedanjem predsjednika BK BiH vrhbosanskog nadbiskupa metropolita i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH Tome Vukšića, izvijestila je KTA.

Pozdrav nadbiskupa Vukšića na početku 89. redovnog zasjedanja BK BiH

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine je u srijedu 20. ožujka 2024. u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru, započela 89. redovno zasjedanje pod predsjedanjem predsjednika BK BiH vrhbosanskog nadbiskupa i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića čiji pozdrav prenosimo u cijelosti sa stranice Katoličke tiskovne agencije.

1 2 3 6