Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: predsjednik

Sveti Otac susreo se s predsjednikom Cipra i predstavnicima vlasti

Nakon susreta s klerom, redovnicima i katehetama okupljenima u nikozijskoj maronitskoj katedrali Gospe od milosti na početku apostolskog posjeta Cipru, papa Franjo nastavio je u četvrtak 2. prosinca susret s ciparskim predsjednikom Nikosom Anastasiadesom, nakon čega je uslijedila razmjena darova i obraćanje vlastima, civilnom društvu i diplomatskim predstavnicima.

Papin brzojav sućuti povodom ubojstva predsjednika Haitija

Kardinal državni tajnik Pietro Parolin uputio je, u ime Svetoga Oca Franje, Apostolskoj nuncijaturi na Haitiju brzojav sućuti povodom ubojstva predsjednika Haitija Jovenela Moïsea, objavio je 8. srpnja Tiskovni ured Svete Stolice.

Dr. sc. Nikola Čiča izabran za novog predsjednika HKD Napredak

Hrvatsko kulturno društvo Napredak održalo je u Sarajevu 6. srpnja 66. Glavnu izbornu skupštinu u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa gdje je Napredak djelovao tijekom posljednjega rata. Prof. dr. Franjo Topić, koji je prije skoro trideset godina doprinio obnovi HKD Napredak, oprostio se od funkcije predsjednika. Profesor Franjo Topić imenovan je počasnim predsjednikom, a novi predsjednik ovog veoma utjecajnog kulturnog i nacionalnog društva u Bosni i Hercegovini je dr. sc. Nikola Čiča, dosadašnji dopredsjednik HKD Napredak i bivši predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla.