Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: preminuo

Preminuo salezijanac svećenik don Rudolf Belko

U Zagrebu je 18. siječnja u 68. godini života, 49. godini redovničkih zavjeta i 39. godini svećeništva preminuo don Rudolf Belko, salezijanac svećenik, priopćeno je iz Hrvatske salezijanske provincije.

Umro fra Nikola Mate Roščić

Franjevac konventualac fra Nikola (Mate) Roščić, okrijepljen svetim sakramentima, umro je u ponedjeljak 18. siječnja u Zagrebu u kliničkom bolničkom centru Rebro, u 82. godini života, 65. redovništva i 56. svećeništva.

Umro fra Josip Lucić

Svećenik Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja o. fra Josip Lucić, okrijepljen sakramentima umirućih, preminuo je u nedjelju 17. siječnja u Novoj bolnici na Križinama u Splitu, u 84. godini života, 66. redovništva i 58. svećeništva.

Preminuo rumunjski biskup Florentin Crihălmeanu

Biskup grkokatoličke Biskupije Cluj-Gherla u Rumunjskoj Florentin Crihălmeanu iznenada je preminuo u utorak 12. siječnja 2021. u samostanu Kongregacije sestara Majke Božje u Cluj-Napoca, izvijestio je Tiskovni ured Grkokatoličkog ordinarijata Cluj-Gerla.

Preminuo osobni liječnik pape Franje

Osobni liječnik pape Franje Fabrizio Soccorsi preminuo je u subotu 9. siječnja od komplikacija povezanih s koronavirusom, prenijelo je Bitno.

Preminuo švicarski kardinal Henri Schwery

Umirovljeni biskup Siona švicarski kardinal Henri Schwery preminuo je 7. siječnja u rodnom selu Saint-Léonardu u gradu Valesseu u 88. godini života, prenijela je Nedjelja.

Preminuo franjevac trećoredac fra Frane Šešelja

Fra Frane Šešelja, redovnik i svećenik Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša i član Samostana sv. Mihovila u Zadru, preminuo je poslije kratke bolesti u petak, 8. siječnja u večernjim satima u Općoj bolnici u Zadru u 90. godini života, 71. godini redovništva i 56. godini svećeničke službe.

Preminuo fra Mate Topić

Fra Mate Topić, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, preminuo je u 68. godini života, 50. redovništva i 42. svećeništva okrijepljen svetim sakramentima u Šibeniku u nedjelju 27. prosinca 2020.

1 2 3 4