Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: preminuo

Preminuo pavlin o. Juraj Domšić

Najstariji član Hrvatske pavlinske provincije o. Juraj Domšić preminuo je u četvrtak 29. rujna 2022., na blagdan sv. Mihaela, Gabriela i Rafaela, arkanđela.

Sprovod Kristijana Palčeca, mag. mus.

Nakon kratke i teške bolesti, crkveni glazbenik, dirigent, orguljaš, čembalist, glazbeni pedagog i tajnik Hrvatskog društva crkvenih glazbenika Kristijan Palčec, preminuo je u petak 16. rujna u Zagrebu, a misa i sprovodni obredi slavljeni su u srijedu 21. rujna u Slavonskom Brodu.

Preminuo kanonik Atilije Krajcar

Umirovljeni svećenik Porečke i Pulske biskupije Atilije Krajcar, kanonik pulskog Stolnog kaptola sv. Tome apostola, osnažen sakramentima, blago je u Gospodinu preminuo 19. rujna u Svećeničkom domu u Puli, u 88. godini života i 62. godini svećeništva.

Preminuo fra Mile Marović

Fra Mile Marović, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, preminuo je okrijepljen svetim sakramentima u subotu 17. rujna 2022. u Kliničkom bolničkom centru u Splitu na Firulama, u 80. godini života, 63. godini redovništva i 55. godini svećeništva.

Papina sućut zbog smrti kardinala Tomka

Sveti otac Franjo izrazio je sućut povodom smrti slovačkoga kardinala, prisjećajući ga se kao čovjeka podržanog dubokom vjerom i dalekovidnim pogledom, koji je ponizno i požrtvovno služio Evanđelju i Crkvi, objavio je 9. kolovoza Vatican News.

Preminuo isusovac o. Josip Rožmarić

Član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Josip Rožmarić preminuo je u Zagrebu u srijedu 3. kolovoza u 84. godini života, 65. godini redovništva i 56. godini svećeništva.

Preminuo vlč. Josip Kuzel

Svećenik Zagrebačke nadbiskupije Josip Kuzel preminuo je u srijedu 20. srpnja u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice u Zagrebu u 49. godini života i 25. godini svećeništva. Oproštajna misa služit će se u subotu 23. srpnja u 10 sati u župnoj crkvi Blagovijesti-Navještenja Gospodinova u Vrbanima. Ukop će biti na mjesnom groblju u Gotalovcu u rodnoj župi Zajezda isti dan u 14 sati.

1 2 3 15