Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: preobrazenje-gospodinovo

Preobraženje Gospodinovo u Jastrebarskom

Svetom arhijerejskom liturgijom 6. kolovoza proslavljeno je župno proštenje Preobraženja Gospodnjega u istoimenoj grkokatoličkoj župnoj crkvi u Jastrebarskom.

Papina poruka za korizmu 2023. godine

"Korizmena askeza, sinodski itinerarij" tema je Poruke pape Franje za korizmu 2023. u čijem je središtu Isusovo preobraženje na gori Tabor. Papinu poruku donosimo u cijelosti.

Svečana proslava 25 godina Kuće susreta Tabor

Na svetkovinu Preobraženja Gospodinova, 6. kolovoza, proslavljena je 25. obljetnica Kuće susreta Tabor u Samoboru svečanom misom koju je predvodio dubrovački biskup Roko Glasnović.

Blagdan Preobraženja Gospodinova proslavljen u samostanu Sigurata

Blagdan Preobraženja Gospodinova (Transfiguratio Domini) svečano je proslavljen u subotu, 6. kolovoza u samostanskoj crkvi Sigurata u Dubrovniku. Misno slavlje predvodio je katedralni župnik don Marin Lučić uz koncelebraciju fra Ivana Gavrana, a pjevanje je animirala profesorica Maja Marušić.

Posvećena crkva Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 6. kolovoza svečano misno slavlje u župnoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji tijekom kojeg je i posvetio tu crkvu te je u oltar položio moći bl. Miroslava Bulešića.

Svetkovina Preobraženja Gospodnjega u Jastrebarskom

Na svetkovinu Preobraženja Gospodnjega, u petak 6. kolovoza križevački vladika Milan Stipić služio je svečanu arhijerejsku liturgiju u istoimenoj grkokatoličkoj župnoj crkvi u Jastrebarskom, uz susluženje brojnih grkokatoličkih i rimokatoličkih svećenika i uz sudjelovanje mnoštva vjernika.

1 2