Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: preobrazenje-gospodinovo

Svečana proslava 25 godina Kuće susreta Tabor

Na svetkovinu Preobraženja Gospodinova, 6. kolovoza, proslavljena je 25. obljetnica Kuće susreta Tabor u Samoboru svečanom misom koju je predvodio dubrovački biskup Roko Glasnović.

Blagdan Preobraženja Gospodinova proslavljen u samostanu Sigurata

Blagdan Preobraženja Gospodinova (Transfiguratio Domini) svečano je proslavljen u subotu, 6. kolovoza u samostanskoj crkvi Sigurata u Dubrovniku. Misno slavlje predvodio je katedralni župnik don Marin Lučić uz koncelebraciju fra Ivana Gavrana, a pjevanje je animirala profesorica Maja Marušić.

Posvećena crkva Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 6. kolovoza svečano misno slavlje u župnoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji tijekom kojeg je i posvetio tu crkvu te je u oltar položio moći bl. Miroslava Bulešića.

Svetkovina Preobraženja Gospodnjega u Jastrebarskom

Na svetkovinu Preobraženja Gospodnjega, u petak 6. kolovoza križevački vladika Milan Stipić služio je svečanu arhijerejsku liturgiju u istoimenoj grkokatoličkoj župnoj crkvi u Jastrebarskom, uz susluženje brojnih grkokatoličkih i rimokatoličkih svećenika i uz sudjelovanje mnoštva vjernika.

Proslavljena 24. obljetnica Kuće susreta Tabor

Na blagdan Preobraženja Gospodinova u petak 6. kolovoza proslavljena je 24. obljetnica Kuće susreta Tabor u Samoboru, a u sklopu proslave održan je seminar od 5. do 8. kolovoza pod nazivom «Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!».

Preobraženje Gospodinovo proslavljeno u samostanu Sigurata

U drevnoj crkvi Preobraženja Gospodinova u samostanu Sigurata na Prijekom u Dubrovniku u petak 6. kolovoza svečano je proslavljen blagdan Preobraženja Gospodinova, a svečano misno slavlje predvodio je delegat s ovlastima generalnog vikara Dubrovačke biskupije i rektor zborne crkve Sv. Vlaha don Hrvoje Katušić.

Blagdan Preobraženja Gospodinova u Srijemskoj Mitrovici

U srijemskomitrovačkoj župnoj crkvi Svetog Dimitrija, đakona i mučenika u četvrtak, 6. kolovoza proslavljen je blagdan Preobraženja Gospodinova. Euharistijsko slavlje predslavio je srijemskomitrovački župnik, mons. Eduard Španović.

Biskup Bogović predvodio misu za Dan grada Slunja

Umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović predvodio je u srijedu, 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja Gospodinova, misu povodom Dana grada Slunja. Na taj dan je prije 25 godina došlo do oslobađanja ovog grada u oslobodilačkoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluji.

1 2