Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: preobrazenje-gospodinovo

Svetkovina Preobraženja Gospodnjega u Jastrebarskom

Na svetkovinu Preobraženja Gospodnjega, u petak 6. kolovoza križevački vladika Milan Stipić služio je svečanu arhijerejsku liturgiju u istoimenoj grkokatoličkoj župnoj crkvi u Jastrebarskom, uz susluženje brojnih grkokatoličkih i rimokatoličkih svećenika i uz sudjelovanje mnoštva vjernika.

Proslavljena 24. obljetnica Kuće susreta Tabor

Na blagdan Preobraženja Gospodinova u petak 6. kolovoza proslavljena je 24. obljetnica Kuće susreta Tabor u Samoboru, a u sklopu proslave održan je seminar od 5. do 8. kolovoza pod nazivom «Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!».

Preobraženje Gospodinovo proslavljeno u samostanu Sigurata

U drevnoj crkvi Preobraženja Gospodinova u samostanu Sigurata na Prijekom u Dubrovniku u petak 6. kolovoza svečano je proslavljen blagdan Preobraženja Gospodinova, a svečano misno slavlje predvodio je delegat s ovlastima generalnog vikara Dubrovačke biskupije i rektor zborne crkve Sv. Vlaha don Hrvoje Katušić.

Blagdan Preobraženja Gospodinova u Srijemskoj Mitrovici

U srijemskomitrovačkoj župnoj crkvi Svetog Dimitrija, đakona i mučenika u četvrtak, 6. kolovoza proslavljen je blagdan Preobraženja Gospodinova. Euharistijsko slavlje predslavio je srijemskomitrovački župnik, mons. Eduard Španović.

Biskup Bogović predvodio misu za Dan grada Slunja

Umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović predvodio je u srijedu, 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja Gospodinova, misu povodom Dana grada Slunja. Na taj dan je prije 25 godina došlo do oslobađanja ovog grada u oslobodilačkoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluji.

Kuća susreta „Tabor“ donosi nove plodove

Homilija zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška na euharistijskom slavlju blagdana Preobraženja Gospodinova i blagoslova nove dvorane i obnovljenog prostora u Kući susreta „Tabor“ u Samoboru u utorak 6. kolovoza 2019. godine.