Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pripremni-dokument

Papa Franjo će u srpnju u Trstu zatvoriti Socijalni tjedan katolika u Italiji

Papa Franjo će u nedjelju, 7. srpnja 2024. godine zaključiti 50. Socijalni tjedan katolika u Trstu, kazao je u srijedu, 24. siječnja 2024., u završnom priopćenju zasjedanja Stalnoga vijeća Talijanske biskupske konferencije, generalni tajnik nadbiskup Cagliarija mons. Giuseppe Salvatore Baturi, izvijestio je Vatican News.

Pismo svećenicima o sinodskom hodu

Generalni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech i prefekt Kongregacije za kler Lazzaro You Heung Sik uputili su na blagdan sv. Josipa 19. ožujka pismo svećenicima o sinodskom hodu. Pismo voditelja dvaju dikasterija prenosimo u cijelosti.

Pripremni dokument Biskupske sinode "Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje"

U listopadu 2021. započinje crkveni hod Sinode posvećene sinodalnosti u Crkvi. Svečani početak je 9./10. listopada u Rimu, a 17. listopada u svakoj partikularnoj Crkvi. Temeljna etapa bit će proslava XVI. redovne opće skupštine Biskupske sinode, u listopadu 2023. , nakon koje će uslijediti etapa provedbe, koja će ponovno uključiti partikularne Crkve. Donosimo u nastavku u cijelosti Pripremni dokument te Biskupske sinode.

„Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“

Pripremni dokument XV. opće redovne skupštine Biskupske sinode koja se održava u Vatikanu od 3. do 28. listopada 2018. na temu „Vjera, mladi i razlučivanje zvanja“