Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prof-dr-sc-tonci-matulic

Otvoren teološki kolokvij „Zloupotreba moći, tijela i savjesti u Crkvi“

Hrvatska sekcija Europskog društva za katoličku teologiju organizirala je svoj V. Colloquium theologicum, o temi „Zloupotreba moći, tijela i savjesti u Crkvi“ koji je započeo u subotu 7. listopada 2023., na privremenoj lokaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Voćarska 106, Zagreb).

Odnos pastoralnog razlučivanja i moralne doktrine Crkve prema osmom poglavlju Amoris laetitia

Na trodnevnom ljetnom susretu inicijative „Moralna teologija u akvatoriju suvremenih izazova“, koji je trajao od ponedjeljka 11. do srijede 13. srpnja u Sjemeništu 'Zmajević' u Zadru, 12 hrvatskih moralnih teologa razmatralo je, između ostaloga, kako u svjetlu Učiteljstva Crkve doktrinarno, sakramentalno i duhovno sagledavati okolnosti bračnog brodoloma i kako pomoći tim osobama.

Misa posvete ulja u hvarskoj katedrali

Misu posvete ulja predslavio je biskup Ranko Vidović u hvarskoj katedralnoj Župi sv. Stjepana I., pape i mučenika 13. travnja, na Veliku srijedu, u zajedništvu sa svećenicima Hvarske biskupije.

Dr. sc. Matulić: „Crkva u službi ljudskog dostojanstva“

Svećenik Hvarske biskupije, teolog, pročelnik Katedre moralne teologije na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Tonči Matulić održao je predavanje „Crkva u službi ljudskog dostojanstva“ na petoj i posljednjoj korizmenoj tribini u četvrtak 7. travnja u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi.

1 2