Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prof-dr-sc-zeljko-tanjic

U Sevilli održana generalna skupština Europske federacije katoličkih sveučilišta

Generalna skupština Europske federacije katoličkih sveučilišta (FUCE) održana je od 5. do 7. lipnja na Sveučilištu Loyola u španjolskoj Sevilli. U ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta sudjelovali su rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić i prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, član Upravnog vijeća FUCE-a.

U Župi sv. Pavla u Retkovcu kršteno peto dijete obitelji Ćibarić

Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić, uime zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše, krstio je Milu, peto dijete u obitelji Emilije i Josipa Ćibarića, na svetkovinu Presvetog Trojstva 26. svibnja u Župi sv. Pavla apostola u zagrebačkom Retkovcu, izvijestila je župa.

Na HKS-u otvorena konferencija Partnerstva katoličkih sveučilišta

Hrvatsko katoličko sveučilište domaćin je akademske konferencije Partnerstva katoličkih sveučilišta „Od prijateljstva do institucionalnog razvoja – 20 godina Partnerstva katoličkih sveučilišta“ od 9. do 11. svibnja. Konferencija je otvorena u četvrtak 9. svibnja.

Rektor HKS-a Željko Tanjić na sastanku radne skupine EPP Group u Europskom parlamentu

U utorak 23. i srijedu 24. travnja 2024. rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i prorektor za znanost prof. dr. sc. Roberto Antolović boravili su u Strasbourgu gdje su u Europskom parlamentu sudjelovali na sastanku radne skupine za međukulturalni i vjerski dijalog unutar kojega su na okruglom stolu "Obrazovanje danas i sutra: izazovi i prilike za katolička sveučilišta u Europi. Iskustvo iz Hrvatske".

Drugi utorak sv. Antunu na Svetom Duhu

Euharistijsko slavlje drugog od 13 utoraka sv. Antunu, 26. ožujka, u Župi sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu predvodio je rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta Željko Tanjić.

Veleposlanik Republike Koreje održao predavanje na HKS-u

Veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj Nj. E. Hong Sungwook održao je predavanje „Koreja – prijatelj Hrvatske“ u srijedu 20. ožujka 2024. u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Proslavljen Papin dan u Zagrebu

Križarska organizacija je u povodu 11. obljetnice pontifikata pape Franje organizirala proslavu Papina dana u srijedu 13. ožujka u Zagrebu. Program je počeo euharistijskim slavljem u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca, a svečana akademija održana je u dvorani „Vijenac" Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta.

Rektor Tanjić na simpoziju „Izazovi ruskog rata protiv Ukrajine i etička načela održivog mira u Europi“

Simpozij „Izazovi ruskog rata protiv Ukrajine i etička načela održivog mira u Europi“ održao se u Münchenu 12. i 13. veljače u sklopu Münchenske sigurnosne konferencije, a simpozij su organizirali Sveučilište Ludwig Maximilian iz Münchena, Ukrajinsko katoličko sveučilište iz Lavova i Sveučilište Notre Dame iz Sjedinjenih Američkih Država. U ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta na simpoziju je sudjelovao rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić.

Održan stručni skup „Zaštita maloljetnika i ranjivih osoba u Crkvi” na HKS-u

Stručni skup za nad/biskupijske povjerenike „Zaštita maloljetnika i ranjivih osoba u Crkvi“ u organizaciji Povjerenstva Hrvatske biskupske konferencije za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba održan je 20. studenog na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

1 2 3 7