Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prof-dr-stjepan-baloban

Započeo dvodnevni simpozij "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj"

U organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK počeo je u Zagrebu simpozij "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj". Povod je 25 godina djelovanja Centra. Simpozij se u četvrtak, 23. studenoga, i petak, 24. studenoga, održava u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu. Ukupno je 18 predavača, a skup će završiti Okruglim stolom o temi 'Primjena socijalnog nauka Crkve u hrvatskoj stvarnosti'.

Plenarna predavanja o migracijama i crkvenom pogledu na migracije

Na plenarnom predavanju o migracijama održanom u subotu 23. listopada u Zagrebu u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji (HBK) u sklopu Šestog hrvatskog socijalnog tjedna govoreći o skorom ulasku Hrvatske u schengenski prostor, dr. Neven Šimac postavio je pitanje: "Je li mudro izložiti Hrvatsku napasti da se preko Hrvatske ljudi koji bježe dokopaju prostora Schengena i pođu dalje?"

Otvoren Šesti hrvatski socijalni tjedan

Šesti hrvatski socijalni tjedan s temom „Demografija – iseljavanje – migracije“, u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, otvoren je u petak 22. listopada u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu, a pozdravne govore uputili su organizatori te visoki predstavnici crkvenih i svjetovnih vlasti.

Argumenti o poštivanju vjerskih prava u Hrvatskoj i svijetu

"Poštuju li se vjerske slobode u Hrvatskoj i svijetu?" bila je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 7. veljače sudjelovali profesor s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu dr. Stjepan Baloban, predsjednik Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj mr. Željko Mraz i kolumnist Mate Mijić. Emisiju je uredio i vodio Ivan Tašev.