Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: progon-krscana

Otpravnik poslova nuncijature napušta Nikaragvu

Mons. Marcel Diouf, otpravnik poslova nuncijature u Managui, preselio se u Kostariku. Diplomatski ured Svete Stolice zatvoren je na zahtjev vlade Nikaragve, izvijestio je 18. ožujka Vatican News.

Broj kršćana u Gazi neprestano opada

Kršćanska zajednica u Pojasu Gaze bori se za preživljavanje zbog neprestanog opadanja broja vjernika. Procjenjuje se da u toj enklavi danas živi samo tisuću kršćana, javlja ICC, a prenosi portal Katoličkog tjednika „Nedjelja“.

Nikaragva: zabrana križnih putova, optužbe protiv Vatikana i odlazak časnih sestara

Progon Crkve u Nikaragvi nastavlja se vladinom zabranom tradicionalnih javnih procesija križnih putova o čemu su izvijestili lokalni mediji 23. i 24. veljače, u tjednu kada je predsjednik Daniel Ortega optužio Svetu Stolicu da je mafijaška organizacija. Nakon toga, 27. veljače redovnice trapistkinje objavile su da napuštaju zemlju, prenosi CNA.

Osumnjičenik priznao ubojstvo biskupa O'Connella

Carlos Medina, muž domaćice ubijenoga pomoćnog biskupa Los Angelesa Davida O'Connella priznao je ubojstvo biskupa, izjavio je na konferenciji za medije u srijedu 22. veljače 2023. pravobranitelj George Gascón, izvijestila je CNA, prenosi Nedjelja.

Raste zabrinutost nakon napada na crkve u Francuskoj i Njemačkoj

Iz promatračke organizacije Observatory for the Intolerance and Discrimination Against Christians (OIDAC) izrazili su zabrinutost nakon paleža u crkvi u njemačkom Wissenu i napada na crkve u Parizu, objavila je 21. veljače 2023. Catholic News Agency.

U Kini uhićen biskup odan Rimu

Mons. Peter Shao Zhumin, biskup biskupije Yongjia u kineskoj pokrajini Zhejiangu, ponovno je uhićen, godinu dana nakon što je pušten iz pritvora, prenosi 21. veljače 2023. UCA News.

1 2 3 14