Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: proslava

Proslavljen spomen smrti sluge Božjega fra Ivana Perana

U Samostanu Navještenja Marijina na Košljunu u subotu, 12. rujna, proslavljen je spomen stote obljetnice rođenja i sedamnaeste obljetnice smrti sluge Božjega fra Ivana Perana. Euharistijsko slavlje u koncelebraciji s desetak svećenika predvodio je provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra fra Andrija Bilokapić.

Župa sv. Alojzija Gonzage u Popovači svečano obilježila 75 godina postojanja

Od 11. do 13. rujna Župa sv. Alojzija Gonzage u Popovači proslavila je 75. obljetnicu župe. Iako je popovačka crkva građena od 1935. do 1938. godine, župa je osnovana 14. rujna 1945. odlukom nadbiskupa bl. Alojzija Stepinca, sada suzaštitnikom ove župe. Velika proslava župe obilježena je zajedničkim molitvama i misama koje su predvodili nekadašnji župnici.

Proslavljena obljetnica posvete pulske katedrale

U subotu, 12. rujna na blagdan Imena Marijina, u pulskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije misnim slavljem obilježena je obljetnica posvete te stolne crkve Pulske biskupije, koja je posvećena 425. godine.

U Pločama proslavljen blagdan svete Majke Terezije iz Kolkate

Sveta Majka Terezija iz Kolkate suzaštitnica je župe Kraljice Neba i Zemlje u Pločama. Ovoga puta zbog okolnosti, prije misnog slavlja, kojeg je na svetičin blagdan u subotu 5.rujna predslavio župnik Desana i Rogotina don Ivica Barišić, nije održana procesija s kipom svete Terezije. Koncelebrirao je župnik don Ante Bitunjac.

Proslavljen spomendan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku

Župa sv. Ivana Krstitelja na splitskom Trsteniku proslavila je spomendan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u subotu 29. kolovoza. Misno slavlje predvodio je župnik don Ivan Simunić, koji je u devet godina župnikovanja na Trsteniku, uz pomoć župljana, potpuno uredio crkvu iznutra i izvana.

Proslavljena Rokova na Liščevki

Tradicionalno slavlje Rokove na Liščevki održalo se u nedjelju 23. kolovoza kod istoimene kapelice posvećene sv. Roku, koju je 1996. godine blagoslovio tadašnji riječki nadbiskup u miru Josip Pavlišić.

1 2 3 5