Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: proslava

Biskup Rogić predvodio proslavu blagdana Male Gospe u Skradinu

Svetkovina Rođenja Blažene Djevice Marije u Šibenskoj biskupiji tradicionalno se slavi u gradu Skradinu, središnje misno slavlje u srijedu 8. rujna u nekoć katedrali, a sada župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

U Rijeci svečano proslavljen nebeski zaštitnik Riječke nadbiskupije i katedrale te grada Rijeke - sveti Vid

Dostojanstveno i svečano 15. lipnja Riječani su proslavili blagdan sv. Vida, nebeskog zaštitnika Riječke nadbiskupije i grada Rijeke. Nakon što je prošle godine zbog pandemija koronavirusa izostala procesija ulicama grada, ove godine krenula je od riječke prvostolnice preko Korza do Trga riječke rezolucije na kojemu se nalazi najstariji uklesani lik sv. Vida iz 1509. godine i na kojemu je svečano euharistijsko slavlje predvodio riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić.

Proslava sv. Antuna Padovanskoga u župi Stara Rijeka

U nedjelju 13. lipnja u župi Stara Rijeka u Prijedorskom dekanatu proslavljen je spomendan sv. Antuna Padovanskoga. Kako je već desetljećima u tradiciji prijedorskog kraja da vjernici hodočaste sv. Antunu u Staru Rijeku, tako je i ove godine vjerni puk hodočastio svome omiljenom svecu.

Čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Drage čitateljice i čitatelji, ovim putem koristimo prigodu da u ime djelatnika i suradnika Informativne katoličke agencije (IKA), odnosno Hrvatske katoličke mreže (HKM), svim državljankama i državljanima Republike Hrvatske, odnosno svim Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i iseljeništvu, u Bosni i Hercegovini i drugdje u svijetu, te svim ljudima dobre volje kojima je Lijepa Naša u srcu, čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske.

1 2 3 9