Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: proslava

Proslava blagdana svetoga Franje u svetištu Gospe Trsatske

U Trsatskom svetištu u utorak 4. listopada svečano je proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja Franjevačkog reda ili Reda male braće. Tradicionalno, u znak sjećanja na prijateljstvo sv. Franje i sv. Dominika i povezanosti Reda male braće i Reda redovnika, na liturgijskom slavlju sudjelovali su dominikanci, a misu je predvodio fr. Nikola Leopold Noso.

Blagdan sv. Vinka Paulskog proslavljen u samostanu sv. Vinka u Zadru

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano je proslavljen u samostanu sv. Vinka u Zadru večernjim koncelebriranim slavljem u utorak, 27. rujna, koje je u kapeli samostana predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Na misnome slavlju okupile su se milosrdnice djelatne u Zadarskoj nadbiskupiji.

U Kašteliru proslavljen blagdan sv. Kuzme i Damjana

U Kašteliru, mjestu Porečkog dekanata, blagdan zaštitnika župe svetih Kuzme i Damjana mučenika proslavljen je 26. rujna svečanom misom poldanicom pod predsjedanjem preč. Željka Zeca, ravnatelja Caritasa Porečke i Pulske biskupije. Koncelebrirali su gotovo svi svećenici iz dekanata, te drugi svećenici povezani s tom župom.

Pripreme za proslavu 25. obljetnice Vojnog ordinarijata u RH

Sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu 30. nacionalnog hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu održan je u utorak, 6. rujna u sjedištu Vojnog ordinarijata u Zagrebu. Hodočašće će se održati u nedjelju 2. listopada 2022. godine, a tom prigodom bit će svečano proslavljena 25. obljetnica osnutka Vojnog ordinarijata u RH.

Proslavljena 300. obljetnica crkve Male Gospe u Grabovcu

Župa Porođenja BDM u Grabovcu svečano je u nedjelju 28. kolovoza proslavila 300. obljetnicu crkve Mala Gospa euharistijskim slavljem koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Dražen Kutleša u koncelebraciji sa župnikom don Marijom Čagljom i ostalim svećenicima.

Cernik proslavio Bartoju

Župa sv. Bartola ap. u Cerniku u Riječkoj nadbiskupiji svečano je u srijedu 24. kolovoza proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika.

1 2 3 12