Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: proslava

Blagdan bl. Alojzija Stepinca proslavljen u Funtani

Blagdan blaženoga Alojzija Stepinca, u župi Sv. Bernarda u Funtani, u Porečkom dekanatu, proslavljen je u petak 10. veljače u župnoj crkvi svečanom večernjom misom. Svečanim euharistijskim slavljem predsjedao je vlč. Darko Zgrablić, župnik Svetvinčenta, u zajedništvu s vlč. mr. Linom Zohilom, župnikom Vrsara te domaćim župnikom vlč. Ivicom Butkovićem.

Blagdan sv. Vinka Paulskog proslavljen u samostanu sv. Vinka u Zadru

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano je proslavljen u samostanu sv. Vinka u Zadru večernjim koncelebriranim slavljem u utorak, 27. rujna, koje je u kapeli samostana predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Na misnome slavlju okupile su se milosrdnice djelatne u Zadarskoj nadbiskupiji.

U Kašteliru proslavljen blagdan sv. Kuzme i Damjana

U Kašteliru, mjestu Porečkog dekanata, blagdan zaštitnika župe svetih Kuzme i Damjana mučenika proslavljen je 26. rujna svečanom misom poldanicom pod predsjedanjem preč. Željka Zeca, ravnatelja Caritasa Porečke i Pulske biskupije. Koncelebrirali su gotovo svi svećenici iz dekanata, te drugi svećenici povezani s tom župom.

Pripreme za proslavu 25. obljetnice Vojnog ordinarijata u RH

Sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu 30. nacionalnog hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu održan je u utorak, 6. rujna u sjedištu Vojnog ordinarijata u Zagrebu. Hodočašće će se održati u nedjelju 2. listopada 2022. godine, a tom prigodom bit će svečano proslavljena 25. obljetnica osnutka Vojnog ordinarijata u RH.

1 2 3 12