Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prostenje

Svetkovina sv. Leopolda proslavljena u župi Ljubljanica-Voltino

Zagrebačka župa sv. Leopolda Mandića (Ljubljanica-Voltino) proslavila je svetkovinu svog naslovnika u nedjelju 12. svibnja 2024. svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta vlč. Željko Tanjić.

Crkveni god u Platičevu

Svečanim euharistijskim slavljem u nedjelju 1. listopada 2023. u crkvi Kraljice svete Krunice u Platičevu, filijali Župe sv. Antuna Padovanskog – Nikinci proslavljen je crkveni god. Svečano misno slavlje predvodio je srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina uz suslavlje župnog upravitelja vlč. Ivice Živkovića.

Duhovna obnova i proštenje u Novom Sadu

Uoči proštenja župe Ime Marijino u Novom Sadu, pater Stjepan Ivan Horvat iz zajednice Krvi Kristove, u župi je održao duhovnu obnovu, pripravu za samo proštenje, 15. i 16. rujna.

Počelo proštenje Imena Marijina u Župi sv. Juraj na Bregu

Prvog dana proštenja Imena Marijina i slavlja Majke Božje Lauretanske u Župi sv. Juraj na Bregu u Lopatincu, u subotu 9. rujna, euharistijskim slavljem započelo je najveće godišnje proštenje, objavljeno je na mrežnoj stranici Župe.

Nadbiskup Uzinić na Svetoj Gori slavio misu povodom Male Gospe

Vjernici gerovskog kraja, zajedno s hodočasnicima drugih župa slavili su misu na Malu Gospu, 8. rujna, u svetištu Blažene Djevice Marije Karmelske na Svetoj Gori. Misnim slavljem, koju je predvodio riječki nadbiskup Mate Uzinić, započeo je program proslave Svetogorskog proštenja.

Uočnica proštenja Gospe od Suza u biskupijskom svetištu Bunarić kod Subotice

Vjernici i hodočasnici Subotice i Subotičke biskupije su se trodnevnicom i uočnicom, od 24. do 26. kolovoza pripremili na bunarićko proštenje. Uočnicu je navečer 26. kolovoza obilježilo pokorničko bogoslužje i noćna procesija sa svijećama u kojima je sudjelovao i ovogodišnji predslavitelj mise proštenja dubrovački biskup Roko Glasnović.

1 2 3 6