Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: provincija-franjevaca-trecoredaca-glagoljasa

Preminuo fra Josip Mazić

U samostanu Sv. Mihovila u Zadru preminuo je u srijedu 18. svibnja fra Josip Mazić, redovnik i svećenik Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, u 85. godini života, 63. godini redovništva i 54. godini svećeničke službe, izvijestili su iz Provincije.

Izbjeglice iz Ukrajine kod franjevaca trećoredaca glagoljaša

Zahvaljujući otvorenosti i susretljivosti Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša i Samostana sv. Franje Ksaverskoga, u zajedništvu sa župljanima Župe sv. Franje Ksaverskoga na Ksaveru u Zagrebu fratri su u srijedu 16. ožujka primili i smjestili tridesetak ukrajinskih prognanika za koje se skrbe.

Zlatomisničko slavlje i blagoslov obnovljenog samostana u Portu

U samostanu franjevaca trećoredaca u Portu na otoku Krku 28. lipnja mjesto fra Josip Vrdoljak i fra Mirko Gregov u zajedništvu s braćom iz Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša proslavili su 50. obljetnicu svećeničkog ređenja, a zatim je krčki biskup Ivica Petanjak blagoslovio obnovljeni Samostan sv. Marije Magdalene koji je temeljito obnavljan od studenoga 2019. do ožujka 2021.

Zlatna misa fra Mirka Gregova

Fra Mirko Gregov je u nedjelju 27. lipnja u Samostanu sv. Franje Asiškog franjevaca trećoredaca glagoljaša u Ogulinu predslavio zlatnu misu kojom je proslavio 50 godina svećeništva i redovništva.

Preminuo franjevac trećoredac Gabrijel Badurina

Fra Gabrijel Badurina, redovnik i svećenik Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, preminuo je poslije duge bolesti u četvrtak 12. studenoga poslijepodne u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu, u 86. godini života, 69. godini redovništva i 59. godini svećeničke službe.

1 2