Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: provincija-franjevaca-trecoredaca-glagoljasa

Miholje proslavljeno u Gračanima

Zagrebačka Župa svetog Mihaela Arkanđela u Gračanima proslavila je svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika u četvrtak 29. rujna, a proštenje je održano u nedjelju 2. listopada.

Franjevci trećoredci obilježili Dan Provincije hodočašćem u Herceg Novi

Provincija franjevaca trećoredaca glagoljaša obilježila je Dan Provincije, koji slave na blagdan sv. Jeronima 30. rujna, hodočašćem u Herceg Novi u ponedjeljak 26. i utorak 27. rujna, koje je vodio provincijal fra Ivo Martinović i na kojem su sudjelovala sedamnaestorica braće iz sve tri regije Provincije, izvijestili su iz Provincije.

Fra Patrik Mežnarić položio privremene zavjete u Provinciji franjevaca trećoredaca glagoljaša

Na svečanom misnom slavlju u nedjelju 4. rujna u samostanskoj crkvi Sv. Franje Asiškoga u Krku, uz nazočnost redovničke braće, obitelji i rodbine te vjernika iz rodne Župe sv. Mihaela Arkanđela iz Gračana, predvođenih fra Marinom Matančićem i vjernika Krka, u ruke provincijskog ministara fra Ive Martinovića, položio je privremene redovničke zavjete novak fra Patrik Mežnarić iz Gračana.

Preminuo fra Josip Mazić

U samostanu Sv. Mihovila u Zadru preminuo je u srijedu 18. svibnja fra Josip Mazić, redovnik i svećenik Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, u 85. godini života, 63. godini redovništva i 54. godini svećeničke službe, izvijestili su iz Provincije.

Izbjeglice iz Ukrajine kod franjevaca trećoredaca glagoljaša

Zahvaljujući otvorenosti i susretljivosti Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša i Samostana sv. Franje Ksaverskoga, u zajedništvu sa župljanima Župe sv. Franje Ksaverskoga na Ksaveru u Zagrebu fratri su u srijedu 16. ožujka primili i smjestili tridesetak ukrajinskih prognanika za koje se skrbe.

Zlatomisničko slavlje i blagoslov obnovljenog samostana u Portu

U samostanu franjevaca trećoredaca u Portu na otoku Krku 28. lipnja mjesto fra Josip Vrdoljak i fra Mirko Gregov u zajedništvu s braćom iz Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša proslavili su 50. obljetnicu svećeničkog ređenja, a zatim je krčki biskup Ivica Petanjak blagoslovio obnovljeni Samostan sv. Marije Magdalene koji je temeljito obnavljan od studenoga 2019. do ožujka 2021.

Zlatna misa fra Mirka Gregova

Fra Mirko Gregov je u nedjelju 27. lipnja u Samostanu sv. Franje Asiškog franjevaca trećoredaca glagoljaša u Ogulinu predslavio zlatnu misu kojom je proslavio 50 godina svećeništva i redovništva.

1 2