Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: provincija-franjevaca-trecoredaca-glagoljasa

Zlatomisničko slavlje i blagoslov obnovljenog samostana u Portu

U samostanu franjevaca trećoredaca u Portu na otoku Krku 28. lipnja mjesto fra Josip Vrdoljak i fra Mirko Gregov u zajedništvu s braćom iz Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša proslavili su 50. obljetnicu svećeničkog ređenja, a zatim je krčki biskup Ivica Petanjak blagoslovio obnovljeni Samostan sv. Marije Magdalene koji je temeljito obnavljan od studenoga 2019. do ožujka 2021.

Zlatna misa fra Mirka Gregova

Fra Mirko Gregov je u nedjelju 27. lipnja u Samostanu sv. Franje Asiškog franjevaca trećoredaca glagoljaša u Ogulinu predslavio zlatnu misu kojom je proslavio 50 godina svećeništva i redovništva.

Preminuo franjevac trećoredac Gabrijel Badurina

Fra Gabrijel Badurina, redovnik i svećenik Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, preminuo je poslije duge bolesti u četvrtak 12. studenoga poslijepodne u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu, u 86. godini života, 69. godini redovništva i 59. godini svećeničke službe.

Postavljaju se skele u potresom oštećenoj crkvi sv. Franje Ksaverskoga u Zagrebu

Radnici tvrtke „Graditelj svratišta d.o.o.“ iz Zagreba počeli su u ponedjeljak 24. kolovoza postavljati skele u lađi barokne crkve sv. Franje Ksaverskoga u Zagrebu (1748. ‒ 1752.), oštećene u potresu 22. ožujka. U istoimenom samostanu uz tu župnu i samostansku crkvu je i sjedište Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša.