Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prvi-zavjeti

Marija Bistrica: S. Terezija od Isusa i Marije položila prve zavjete

Na blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije u petak, 31. svibnja 2024. godine, u samostanskoj crkvi bistričkog Karmela s. Terezija od Isusa i Marije (Gabrijela Kolić) položila je prve zavjete u ruke časne majke Gabrijele od Otkupiteljeve Ljubavi (Gabrijela Batelja), izvijestile su sestre karmelićanke.

Prvi zavjeti s. M. Petre od Jaganjca Božjega

Karmelićanka s. M. Petra od Jaganjca Božjega (Andrea Panjaković) položila je u nedjelju, 21. siječnja 2024. u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj privremene zavjete čistoće, poslušnosti i siromaštva prema Ustanovama Reda Blažene Djevice Marije od Gore Karmela, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Humac: Prve privremene zavjete položilo 12 novaka triju franjevačkih provincija

U crkvi franjevačkog samostana svetog Ante Padovanskog, gdje se nalazi kuća novicijata Hercegovačke franjevačke provincije, u nedjelju 2. srpnja pod svečanim misnim slavljem svoje prve redovničke zavjete položilo je dvanaest novaka iz triju franjevačkih provincija: Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja – Split, Hercegovačke franjevačke provincije i Franjevačke provincije svetog Križa Bosne Srebrene.

Slavlje prvih zavjeta Milosrdnih sestara sv. Križa

U samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu, u subotu 9. srpnja, nakon duhovnih vježbi koje je vodio o. Srećko Rimac, OCD, šest sestara položilo je svoje prve zavjete u ruke provincijalne poglavarice s. Valerije Široki i u nazočnosti sestara i rodbine, a za vrijeme mise koju je slavio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić u koncelebraciji s više svećenika.

Prvi zavjeti dominikanca fr. Jakova Vukovića

U dominikanskom Samostanu sv. Jeronima u Rijeci u srijedu 15. rujna, tijekom molitve Srednjeg časa, dosadašnji novak Jakov Vuković položio je svoje prve, jednostavne zavjete u Redu propovjednika, objavljeno je na mrežnoj stranici Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije.

Slavlje prvih zavjeta triju milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu

U samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu, 26. lipnja nakon duhovnih vježbi koje je vodio fra Diego Deklić, OFM, s. Mariangela Markotić iz Gundinaca, s. Franciska Ulrika Sajdl iz Maradika (župa Beška, Srijemska biskupija) i s. Teodozija Memqaj s Kosova, položile su svoje prve zavjete u ruke provincijalne poglavarice s. Valerije Široki u nazočnosti sestara i rodbine, tijekom mise koju je predslavio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

1 2