Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: radio-marija

Mater Fatima 2022.

Hrvatski katolički radio pridružuje se u petak 13. svibnja molitvenom projektu „Mater Fatima 2022.” koji se organizira na 105. obljetnicu početka Gospinih ukazanja u Fatimi.

Molitvena inicijativa „S Marijom kroz korizmu“

Molitvom krunice Božjeg milosrđa od petka, 4. ožujka počela je zajednička molitvena inicijativa Radio Marije Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Te sestrinske radio postaje će svakog korizmenog petka moliti zajedno krunicu Božjega milosrđa u 15 sati.

Radio Marija proslavila srebrni jubilej – dvadeset i pet godina djelovanja

Radio Marija Hrvatska misnim slavljem koje je u utorak 22. veljače u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško, u suslavlju s apostolskim nuncijem u RH mons. Giorgiom Linguom, provincijalom Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Daliborom Renićem, subraćom isusovcima i ostalim svećenicima, proslavila je 25. obljetnicu djelovanja.

Prijenosi misa zornica na radiju i televiziji

Tijekom došašća koje počinje 28. studenoga i traje do 24. prosinca prijenosi misa zornica mogu se pratiti na Hrvatskom katoličkom radiju, Radio Mariji i Sportskoj televiziji.

Hrvatska udruga radijskih nakladnika dodijelila godišnje nagrade

Hrvatska udruga radijskih nakladnika (HURiN) dodijelila je posebna godišnja priznanja za najistaknutije radijske djelatnike i emisije na Danima HURiN-a koji se održavaju u utorak i srijedu, 6. i 7. listopada, u Svetom Martinu na Muri. Među nagrađenima su dugogodišnja suradnica Hrvatskoga katoličkog radija prof. dr. Agneza Szabo te Radio Marija.

Radio Marija prenosi misna slavlja i brojne pobožnosti

Radio Marija, vjerska radijska postaja svakodnevnim prijenosima misa već 23 godine ohrabruje i snaži sve one koji ne mogu nazočiti misnim slavljima i u novonastaloj situaciji koju je izazvalo širenje bolesti COViD-19. Radio time nastavlja svojim slušateljima pružati priliku da na duhovan način crpe snagu s euharistijskog stola.

1 2