Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: radionica

Održana radionica “Nevidljivi gradovi” i evangelizacija odraslih

U sklopu Devetog pastoralno-katehetskog kolokvija za svećenike, u organizaciji Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju Hrvatske biskupske konferencije, u Zagrebu su 3. i 4. ožujka održane četiri radionice za svećenike prema metodi postera i “flayera”, među njima i radionica “Nevidljivi gradovi” i evangelizacija odraslih koju je vodio glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Papa Franjo o granicama umjetne inteligencije

Sveti Otac poslao je poruku sudionicima simpozija „Dobar algoritam? Umjetna inteligencija: etika, pravo, zdravstvo” koji se od 26. do 28. veljače u organizaciji Papinske akademije za život održao u Vatikanu, u kojoj je istaknuo da složenost tehnološkog svijeta od nas zahtijeva sve jasniji etički okvir, prenosi u petak 28. veljače Vatican News.

Radionica BIOS-a na temu „Mitovi i stereotipi o braku“

U Bračnom i obiteljskom savjetovalištu Đakovačko-osječke nadbiskupije u Osijeku u srijedu, 29. svibnja održana je radionica s temom „Mitovi i stereotipi o braku“. Prva je to od pet planiranih radionica za bračne parove koje se odvijaju u okviru projekta Obiteljsko osnaživanje, uz potporu grada Osijeka.

Radionica za “Marijine obroke”

U subotu, 23. ožujka u Župi sv. Lovre, đakona i mučenika u Babinoj Gredi održana je druga radionica za “Marijine obroke”. Radi se o međunarodnom karitativnom pokretu koji godišnje hrani više od milijun i četiristo tisuća gladne djece.

Radionica Metode prirodnog planiranja obitelji u Osijeku

U prostorijama Vikarijata u Osijeku održana je u subotu, 9. ožujka tribina i radionica Metode prirodnog planiranja obitelji na koju se okupilo pedesetak studenata, ali i mladih bračnih parova. U ime Udruge Duhos i Nadbiskupijskog ureda za pastoral mladih, izv.prof.dr.sc. Suzanu Vuletić i sve prisutne pozdravio je sveučilišni kapelan dr. Davor Vuković, a kasnije se susretu pridružio i studentski kapelan vlč. Mario Žigman.

Duhosova radionica u Domu za starije i nemoćne osobe

U sklopu projekta „Korak“, koji je odobrio Studentski zbor Sveučilišta J. J. Strossmayera, u nedjelju 11. studenoga skupina volontera udruge Duhos, zajedno sa studentskim kapelanom vlč. Mariom Žigmanom, u Domu za starije i nemoćne osobe (Drinska 10, Osijek) održala je radionicu pod nazivom „ I ja surfam“. Korisnike doma upoznavalo se s osnovnim pravilima korištenja mobitela te interneta, uvodeći ih na taj način u moderan sustav komunikacije.

Radionica „Stres naš svagdašnji“

U suradnji Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić - aktiv razredne nastave i Bračnog i obiteljskog savjetovališta u Slavonskom Brodu, 5. studenoga Suzana Matošević, dipl. teologinja i savjetovateljica Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije održala je radionicu „Stres naš svagdašnji“ za djelatnike u razrednoj nastavi.