Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rat

Roberto Benigni na Svjetskom danu djece

Govoreći nakon svete mise na Trgu svetog Petra, u nedjelju 26. svibnja, prigodom obilježavanja Svjetskog dana djece, talijanski komičar rekao je kako je Propovijed na gori "jedina razumna stvar koju je čuo u životu", prenosi Vatican News.

Sveta Stolica pozvala na učinkovitu zaštitu civila u ratnim zonama

Obraćajući se u srijedu 22. svibnja na otvorenoj raspravi u New Yorku o zaštiti civila u oružanom sukobu, nadbiskup Gabriele Caccia, stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima osudio je napade na civilnu infrastrukturu, upotrebu neselektivnog oružja u naseljenim područjima i pojačane napade na humanitarno osoblje, izvještava Vatican News.

Intervju pape Franje za „CBS News”

Papa Franjo razgovarao je s voditeljicom Večernjih vijesti CBS-a i glavnom urednicom Norah O'Donnell. Intervju je emitiran u ponedjeljak 20. svibnja na CBS-u i na streamingu „Paramount+”. U opsežnom razgovoru Franjo je progovorio o zemljama u ratu, svojoj viziji Katoličke Crkve, svojoj ostavštini te svojoj nadi za djecu. Transkript razgovora objavljen je na mrežnim stranicama CBS-a, a u nastavku donosimo njegov cjeloviti prijevod.

Papa Franjo: Dogovoreni mir bolji je od beskonačnoga rata

Dogovoreni mir bolji je od beskonačnoga rata, rekao je papa Franjo misleći na Ukrajinu, Gazu i ratove koji potresaju svijet, u intervjuu za američku radioteleviziju CBS, koji je dao u srijedu 24. travnja poslijepodne u Domu svete Marte, prenosi Vatican News.

Papa pozvao na molitvu za mir u svijetu

Papa Franjo pozvao je u srijedu, 24. travnja vjernike da mole za mir u Ukrajini, Palestini i drugim zemljama u svijetu pogođenim ratom. Molimo za mir između Palestine i Izraela, da budu dvije države, slobodne i u dobrim odnosima, istaknuo je Papa.

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 24. travnja

Papa Franjo je na redovnoj općoj audijenciji srijedom održanoj 24. travnja na Trgu sv. Petra nastavio niz kateheza na zajedničku temu "Mane i vrline". U 16. po redu katehezi, koju donosimo u cijelosti, Papa je govorio o "Milosnom životu po Duhu".

Papin nagovor uz molitvu Kraljice neba u nedjelju 21. travnja

Na Četvrtu vazmenu nedjelju, 21. travnja papa Franjo je u 12 sati s prozora svoje radne sobe u vatikanskoj Apostolskoj palači molio Kraljice neba s oko 15 tisuća vjernika i hodočasnika okupljenih na Trgu svetog Petra. Donosimo Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Regina caeli.

Zvjezdano nebo s dna pakla

Za izdanje lista "L`Osservatore Romano" od 19. travnja, Andrea Monda, ravnatelj toga lista, donosi razmišljanje o ratu kroz pera pjesnika Giuseppea Ungarettija i vojnika Aleksandra Zatsepe.

Papa: Bolju budućnost moramo graditi zajedničkim snagama

Papa Franjo primio je u petak, 19. travnja u audijenciju više od 6.000 učenika i nastavnika talijanske mreže školâ mira. Danas je više nego ikad potrebno živjeti odgovorno, širiti vidike, gledati naprijed i sijati iz dana u dan ono sjeme mira koje će već sutra moći proklijati i uroditi plodom, poručio je u svom govoru Papa.

1 2 3 24