Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: redovnistvo

Redovnice u sinodalnom hodu Crkve

Sestre Presvetog Srca Isusova u Rijeci, na redovitom mjesečnom susretu u Kući matici Družbe u ponedjeljak 7. veljače promišljale su o sinodalnom hodu koji je za cijelu Crkvu započeo papa Franjo. Predavanje „Redovnice u sinodalnom hodu Crkve“ održao je dr. sc. don Damir Šehić, svećenik Zadarske nadbiskupije i profesor moralne teologije na Teološko-katehetskom odjelu Sveučilišta u Zadru.

Nuncij Lingua: „Redovništvo i sinodalnost Crkve“

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua održao je predavanje „Redovništvo i sinodalnost Crkve“ na 53. skupštini Hrvatske redovničke konferencije, koja se održava u zajedništvu s članovima Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine, u srijedu 13. listopada 2021. u franjevačkom samostanu u zagrebačkoj Dubravi. Predavanje donosimo u cijelosti.

Održana 19. skupština Konferencije VRPP BiH

Devetnaesta skupština Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine (KVRPP BiH) održana je u subotu 4. rujna u prostorijama hotela „Lavanda“ na području Župe sv. Jakova apostola u Međugorju pod predsjedanjem predsjednika Konferencije fra Joze Marinčića, objavljeno je na portalu KVRPP-a BiH, a prenosi KTA.

Predstavljena knjiga o vrednoti redovničkog zajedništva

Knjiga „Vrednota redovničkoga zajedništva u hrvatskim i bosansko-hercegovačkim redovničkim zajednicama od Drugoga vatikanskoga sabora do 2016.“ s. Mirjane Juranović, ASC, predstavljena je 29. siječnja u Tribini grada Zagreba.