Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: redovnistvo

Doživotno zavjetovane redovnice i redovnici laici tijekom 2023. godine

U povodu Dana posvećenoga života, u novom broju Glasa Koncila objavljen je prilog o doživotno zavjetovanim redovnicama i redovnicima laicima tijekom 2023. godine, izvijestila je u petak, 2. veljače 2024. Hrvatska redovnička konferencija koja je za prilog prikupila podatke.

Obilježen Dan posvećenoga života u Mostaru

Dan posvećenoga života obilježen je prigodnim programom i euharistijskim slavljem u četvrtak, 1. veljače 2024. u Mostaru, izvijestila je Mostarsko-duvanjska biskupija.

Prvi zavjeti s. M. Petre od Jaganjca Božjega

Karmelićanka s. M. Petra od Jaganjca Božjega (Andrea Panjaković) položila je u nedjelju, 21. siječnja 2024. u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj privremene zavjete čistoće, poslušnosti i siromaštva prema Ustanovama Reda Blažene Djevice Marije od Gore Karmela, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

SAD: Redovnice podnijele tužbu protiv proizvođača oružja

Skupina redovnica iz različitih redovničkih zajednica podnijela je državnom sudu u Nevadi tužbu protiv tvrtke „Smith & Wesson“ koja je proizvođač poluatomatskih puški AR-15, izvijestila je u srijedu, 6. prosinca 2023. KNA.

Đakonsko ređenje fra Vinka Baćka u Chicagu

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić zaredio je za đakona bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra Vinka Baćka, u nedjelju, 29. listopada 2023. u Župi Presvetog Srca Isusova u Chicagu.

Putem poziva poslana cijelome svijetu – Inovatorica među redovnicama (4/5)

Godinu dana nakon smrti začetnice pastorala Roma na prostorima Republike Hrvatske, sestre Karoline Miljak, ASC (1950. - 2022.), ovaj feljton u pet nastavaka ima za cilj dokazati kako već sada postoje neizbrisivi tragovi koji su ona i suradnici ostavili na Crkvu, institucije, kulturu dijaloga, ali ponajviše na živote pripadnika romske zajednice kojima ne samo da je pomagala, već se iskreno radovala susretu s njima, podizala svijest u društvu o izazovima s kojima se susreću te je svesrdno vjerovala u njihovu društvenu integraciju i napredak.

Susret redovnica koje vrše poslanje unutar samostana

Susret redovnica koje vrše poslanje unutar samostana započeo je u petak 26. svibnja u Marijinom dvoru u Lužnici, kod sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga, a završen je u nedjelju 28. svibnja. Susret je organiziralo Povjerenstvo Hrvatske redovničke konferencije za trajnu formaciju redovnica i redovnika.

Najstarija koruška redovnica slavi 105. rođendan

Austrijska uršulinka s. Maria Nopp, najstarija redovnica u Koruškoj, u utorak 7. prosinca proslavit će 105. rođendan sudjelovanjem na misi u samostanskoj kapelici i druženjem s nekoliko čestitara, priopćila je Biskupija Gurk.

1 2 3