Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: referendum

Mons. Komarica: Nedopustivo ozakonjenje raznih vrsta nepravdi

Banjolučki biskup Franjo Komarica je u povodu 30. obljetnice referenduma o neovisnosti Bosne i Hercegovine održanog 29. veljače i 1. ožujka 1992. dao izjavu „Nedopustivo ozakonjenje raznih vrsta nepravdi“ koja je objavljena u islamskim informativnim novinama „Preporod“ u Sarajevu u broju 5 od 1. ožujka 2022., a koju prenosimo u cijelosti.

Župljani župe Crnač žele dijecezanskog svećenika za župnika

Katolički vjernici iz župe Crnač kod Širokog Brijega odlučili su da njihovu župu odsada vodi dijecezanski svećenik umjesto franjevca, čime je počelo rješavanje desetljetnog unutarcrkvenoga sukoba između dijela redovnika i mjesnog biskupa, prenosi Radio-televizija Herceg Bosne.

Priopćenje generalnog vikara Mostarsko-duvanjske biskupije

Generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije don Nikola Menalo oglasio se priopćenjem o referendumu koji je organizirala Mjesna zajednica Crnač s obzirom na podjeljivanje crkvenih službi, konkretno službe župnika koje prenosimo u cijelosti.

Markić: Referendumske inicijative koče i HDZ i SDP

Referendumske inicijative u Hrvatskoj - bila je tema HKR-ove emisije 'Argumenti' u srijedu, 31. listopada, u kojoj su gostovali Željka Markić čelnica Udruge 'U ime obitelji' i novinar N1 televizije i kolumnist Večernjeg lista Ivan Hrstić. U zadnji tren otkazali su gostovanje iz Ministarstva uprave, iako su prethodno prihvatili poziv.