Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: relikvija

Pula: Proslavljen blagdan svetog Pija iz Pietrelcine

Župa sv. Antuna Padovanskoga u Puli organizirala je trodnevnu duhovnu pripravu od 20. do 22. rujna 2023. u povodu spomendana sv. Pija iz Pietrelcine koji je proslavljen u subotu 23. rujna. Crkva sv. Antuna je jedina na području Porečke i Pulske biskupije koja čuva relikviju sv. Pija.

Relikvija bl. Marije Propetog Isusa Petković darovana Zadarskoj nadbiskupiji

Družba Kćeri Milosrđa TSR sv. Frane Provincije Krista Kralja darovala je Zadarskoj nadbiskupiji, uručenjem zadarskom nadbiskupu Milanu Zgrabliću, relikviju bl. Marije Propetog Isusa Petković za kapelu u Nadbiskupskom domu u Zadru. Relikviju je mons. Zgrabliću predala s. Mirjam Gadža, provincijska predstojnica Družbe Kćeri Milosrđa u petak, 18. kolovoza u kapeli zadarskog nadbiskupa u Nadbiskupskom domu u Zadru.

Pobožnost bl. Jakovu Zadraninu u Samostanu sv. Frane u Zadru

Između pokrajnje lađe i oltara sv. Jeronima u Samostanu sv. Frane u Zadru postavljena je slika i relikvijar s prahom tijela bl. Jakova Zadranina. Počevši od srpnja, svakog 27. u mjesecu prije blagoslova na večernjoj misi molit će se Molitva na čast bl. Jakova Zadranina, izvijestila je Franjevačka provincija sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

1 2 3